Träningsläger

På torsdag är det dags för årets träningsläger. Förra säsongen var vi i Spanien och det var på alla sätt en fantastisk resa. I år är lägret belagt på lite mer klassisk mark: Danmark. I går kväll satt jag och två lagkamrater och planerade den sedvanliga inkilningen och lite andra grejer, jag tror att det kan bli riktigt bra! Något som inte alls är riktigt bra är att jag börjar känna mig förkyld, förhoppningsvis HJÄLPER Echinagaarden (smått osäker på stavningen) till.

******

Jobb i morgon, sen ska grässkorna packas ner, skivorna brännas och humöret finslipas.

******

Förutom fotboll är jag beroende av 2 saker: Snus och One Tree Hill. Kom just på att jag ännu inte sett dagens nya avsnitt, tyvärr inte ens laddat ner det än. Det blir sent ikväll.

Zlatan tjänar en del!

France Football har publicerat lönetoppen bland världens fotbollsspelare och Zlatan tjänar en hel del...!

1. David Beckham, Milan, 363 miljoner kronor
2. Lionel Messi, Barcelona, 320
3. Ronaldinho, Milan, 220
4. Cristiano Ronaldo, Man United, 205
5. Thierry Henry, Barcelona, 190
6. Kaká, Milan, 170
7. Zlatan Ibrahimovic, Inter, 156
8. Wayne Rooney, Man United, 151
9. Frank Lampard, Chelsea, 145
10. John Terry, Chelsea, 131

Att Ronaldinho hade en sån fruktansvärt hög lön trodde jag inte, det är ju synd att påstå att han lever upp till den.

******

Milan vill ha Fabio Cannavaro. Ärligt talat? Det kan ju inte stämma. Hur gammal är han, 36?

******

Maicons skada verkar allvarlig och det senaste jag läste var att han skulle vara borta i en dryg månad. Riktigt tungt, jag hoppas att Santon är lika bra som högerback (vilket är hans riktiga position). Upp i allt detta sägs Real Madrid vilja värva vår superbrasse. Maicons kontrakt går ut i juni 2011 men jag hoppas han stannar längre än så. Maicon är, tillsammans med Cesár, Zlatan och Cambiasso, Inters viktigaste spelare.

******

Timesonline.co.uk har presenterat en lista på de 50 bästa Interspelarna genom tiderna, här följer några platser:

20. Ronaldo (1997-2002
19. Zlatan Ibrahimovic (2006-)
11. Lothar Matthäus (1988-1992)
9. Javier Zanetti (1995-)
8. Lennart "Nacka" Skoglund (1950-1959)
6. Giuseppe "Beppe" Bergomi (1980-1999)
2. Giacinto Facchetti (1960-1978)
1. Giuseppe Meazza (1927-1940)

Två svenskar bland de 20 bästa! Att Meazza kommer 1:a har jag ingen direkt åsitk om, har tyvärr aldrig sett grabben spela.... Om allt går som jag hoppas så har Zlatan klättat flera placeringar den dagen han lägger av.

******

Alan Smith tycker det är dags att Leeds har lite flyt i Play-Off finalerna. Han tror på finalvinst i år och vilket drömscenario det kan bli: Leeds går upp i The Championship och Smith bestämmer sig för att komma hem igen! Leeds senaste lån, Sam Sodje verkar vara en skön typ, till LeedsUnited.com sa han följande:

"Du har sett träningsanläggningen, Elland Road och fansen. Det finns inte en chans att detta är en League One-klubb, FA borde strunta i vad som händer på planen och skicka upp Leeds i Premier League!"

Magiskt citat! Jag tror vi vinner Play-Off finalen, Sodje avgör och blir legendförklarad!

Avslutningsvis, en sång av Amanda Palmer som heter Leeds United (!), rätt skön faktiskt!



Minnen....

När vi ändå är inne på det här med YouTube, det känns som att detta hände för 22 år sedan...... Riktigt så längesedan är det inte.


Mourinho vill ha italienskt

Ja, nu vill Mourinho göra Inter mer italienskt. Den första tanken som slår mig är hur Zlatan ser på saken? Värvar man spelare som Giuseppe Rossi (Villareal), Robert Acquafresca (Återvänder efter lån), Andrea Poli (Sampdoria), Daniele Galloppa (Siena) och Matteo Rubin (Torino) så får Mourinho som han vill, men är verkligen de här spelarna rätt gubbar om man  vill vinna CL? Jag kanske har fått allt om bakfoten, men jag trodde att Mourinho plockades in som tränare för att lyckas med det Mancini inte gjorde: Att gå långt i CL. Och hur sugen är Zlatan på att stanna om det blir Andrea Poli istället för Sergio Agüero?

******

Quaresma berättar för engelsk media att han i Chelsea återfått sitt självförtroende, något han saknade i Inter. Nu tycker han alltså att det är kul med fotbollen igen, hoppas att han i höst spelar i Inter och tycker att fotboll är superkul....

******

Mourinho har i och för sig rätt: "Ingen spelare är större än laget."

******

£40 miljoner kommer Agüero kosta, enligt rätt lösa rykten så är Atletico Madrid intresserade av Suazo vilket i så fall förhoppningsvis skulle kunna leda till en bra deal. Varför snodde Inter Suazo från Milan?

******

OPTA är ju rätt intressant. Huruvida det avgör vem som är bäst eller sämst låter jag vara osagt, men om nu Man Utds fantastiska backar (John O'Shea, Jonny Evans, Rafael) har så fin statistik så är det så. Det finns en speciell sak som jag beundrar med Man Utd och det är också en sak jag inte förstår: Man låter spelare som Fletcher, O'Shea och Evans spela och dem gör inte bort sig. Det som är än mer fantastiskt är att ingen av dem bryr sig över att de bara är reserver. JS Park ska vi inte prata om, han får inte ens vara med på bänken i CL-finalen men inte gnäller han för det. Han bara kör på... Min teori är att respekten för Fergie är så stor att ingen vågar gnälla. Och det kan jag ju förstå. Det är väl bara att hoppas på att Fergie lägger av snart, då lär det säkert hända lite revolutionerande saker i laget. Hoppas, hoppas, hoppas.

******

På SvenskaFans läser jag nu att: "Inter lär ha en överenskommelse med Genoa om Milito där lön (3,5M€) och längd (3 år) på kontraktet redan är bestämt. Transfersumman kan dock ändras beroende på om Genoa fixar en CL plats eller inte. Cruz, Suazo eller Jimenez kan bli delbetalning." Var informationen kommer ifrån vet jag inte men det är inte en värvning jag är superglad över i så fall. Fortsättning lär följa.

******

Då jag var i Hemsedal i helgen missade jag vår träningsmatch mot Hamburgsunds IF. Vad jag nyss fått reda på är att någon från HIF filmat (!) och även kommenterat (!!) matchen. Sjukt.

Jermaine Beckford!

Är nu tillbaka efter en helg i Hemsedal, alltid kul med fjällen men allt var inte grejt. Vandrade iväg till krogen runt 21.45 i går kväll för att kolla på Portugal-Sverige, vi får då veta att INGEN pub/krog/bar i hela Hemsedal sänder matchen, eller någon annan match! Kanske var det lika bra det, 0-0 och matchens behållning var ett fantastiskt mittbacksspel. Mellbergs tackling på Ronaldo i straffområdet är helt fantastisk!

******

RIKTIGT skönt med seger mot MK Dons i går. Beckford gjorde båda målen och ingen är förvånad. Tyvärr så vann även Peterborough sin svåra match mot Leicester vilket innebär att Leeds inte tog in några poäng, men vi befäste i alla fall vår play-off position.

******

Pazzini gjorde mål direkt i landslaget men det läget hade till och med Johan Elmander satt.

******

England slog Slovakien med 4-0. Wow. Helt plötsligt är England bäst i världen igen och allt detta är tack vare, just det, en italienare vid namn Fabio Capello. Hoppas England går till VM, får Sverige i sin grupp och förlorar och åker ur.

******

Läste att Zanetti och Mourinho ska sätta sig ner och prata med Aguero om en möjlig framtid i Inter. Aguero hade verkligen varit en magisk värvning, låt det ske!


Kan man tycka illa om Buffon?

Gigi Buffon må vara Juves spelare men oj vilken sympatisk människa. Att inte han fick guldbollen 2006 tycker jag är riktigt tråkigt. Till Sky Sport 24 berättade Buffon att han tycker att Inter förtjänar att vinna scudetton och att han tycker att Inter har haft en del tur i år, MEN: ska man vinna scudetton ska man ha lite tur. Vidare berättar han att han tycker att Mourinho är en väldigt intelligent människa och en väl förberedd coach. Buffon säger även det självklara: "Mourinho är en tränare du antingen älskar eller tycker är irriterande.

******

Barcelona sägs nu vilja ha Maxwell. Det är inga små klubbar han kopplas samman med! Jag hoppas att han stannar, Santon är bra men fortfarande väldigt ung..

******

Real Madrid sägs ligga bäst till i "kampen" om Gourcouff. Om det är så mycket kamp vet jag inte då Ancelotti knappt verkar intresserad, den dumme jäveln. Gourcouff hade mer än gärna fått komma till Inter och bidragit med sina konster.

******

Fotbollskanalens Englandsbloggare Marcus Christenson har följande som rubrik på hans blogg idag:  "Den vidrige Ken Bates måste bort från fotbollen."
Så sant som det är sagt. Hade jag varit miljardär hade jag köpt Leeds direkt och när köpet väl gått igenom hade jag åkt till Monaco och eldat ner Ken Bates hus. Skämmes.

******

På torsdag åker jag till Hemsedal, fantastiskt skönt. Perfekt att planera in resan helgen då Serie A har uppehåll, allt för att inte missa en match....! Leeds match mot MK Dons följs som vanligt via livescore. Lovely.....

Dagens Nyheter

  • Cambiasso har förlängt sitt kontrakt och är nu Interspelare till 2014! Härligt!
  • Mancini har förklarat att hans intentioner är att stanna i Inter även nästa säsong, bra tycker jag då jag vet att han kan så mycket mer än vad han visat hittills.
  • Mourinho ska övertala Zlatan att stanna, precis som han gjorde med Deco i Porto 2003. Mourinho sa då till Deco: "Nästa år vinner vi CL, stanna här!" Porto vann CL säsongen efter.....
  • Galliani blev igår attackerad av runt 50 arga Napoliultras som slog och spottade på hans bil, samt punkterade 2 däck. Aj Aj.
  • Diego Simeone tycker att Inter ska värva Carlos Tevez.. En bra spelare men njae.
  • Mourinho kan numer titulera sig hedersdoktor då han utnämnts till det vid sitt gamla universitet i Lissabon!

Marcus Birro har verkligen rätt i det han säger: "Ett Serie A utan Zlatan skulle vara klamydia för det svenska intresset av Italiensk fotboll."

******

Napoli borde vunnit mot Milan igår! Jag trodde bara det var Inter som hade domarna med sig men även Milan räddades av dem i går då Napolis mål borde ha godkänts.

******

Mourinho verkar inte bli mer populär bland tränarkollegorna i Serie A. Senast i raden av folk som kritiserar Mou är Cagliaris tränare Massimiliano Allegri som kallar Mou patetisk efter hans uttalanden om att Berlusconi är inblandad i Milans laguttagningar....

******

Leeds ska tydligen vara intresserade av att låna Man Citys unga mittfältare Vladimir Weiss. Hade jag vetat vem det var hade jag haft en åsikt om det. Men, han bör ju passa bra i vitt......


Som sagt, 3 nya poäng!

Det blev som väntat 3 poäng mot Reggina. Härligt! Zlatans chip är magisk och Cambiassos mål är givetvis inte offside.

Bäst i Inter i dag:
Mario Balotelli - Härlig speed, kommer loss ofta. Får mycket frisparkar med sig när motståndarna inte hänger med.
Julio Cesar - Världens bästa målvakt. Punkt.

Davide Santon gör återigen en helgjuten insats, grymt! Mourinho kommenterade ju Mino Raiolas uttalanden i går: "Santon kan komma att spela här i 15 år, det känns inte som att det är rätt läge att plocka bort honom nu..."

Varför Zlatan bara gör mål i Serie A och knappt några i landslaget? Sätt in Anders Svensson, Johan Elmander och Mikael Nilsson i Inter och jag lovar att Zlatan inte gjort 19 mål.....

******

Leeds tog en riktigt go seger igår, seger mot Crewe med 3-2. Crewe fick en man utvisad i den 1:a halvleken och då passade Leeds på att göra 3-0! Och detta UTAN Beckford i laget! På lördag är det hemmamatch mot MK Dons, tufft värre men vi har ju 7 raka segrar på Elland Road så varför inte inkassera en 8:e...? Beckford är ju tillbaka då och självförtroendet lär vara på topp!

******

Peterborough ligger för tillfället på kvalplats. Peterborough, helt ärligt? Se nu till att gå upp i Championship Leeds, jag säger som Af Ugglas: Snälla, Snälla, Snälla.....

******

"Först ska vi vinna Serie A med Inter, sen får vi se......" Detta sa Zlatan i en intervju efter matchen. Aj.

Idag SKA det bli 3 nya poäng!

Lördagen spenderade jag i Göteborg då träningsmatch mot Näsets SK stod på schemat. Matchen spelades på konstgräs på Åkeredsvallen (?) och slutade med förlust: 2-0. Efter det lirade vi bowling med laget och jag underpresterade som vanligt nu för tiden när det bowlas.. Förstår inte.

******

Reggina hemma idag och Inter har inga mittbackar! Jo visst, Rivas är mittback, men han har ju tyvärr varit kass varje gång han fått chansen i princip. Vi får se hur Mourinho formerar laget idag, jag gillar inte när Cambiasso tvingas spela back men det är tyvärr det bästa alternativet.

******

Zanetti har sagt att Zlatan stannar. Zanetti är magisk.

Forza Udinese!

Riktigt härligt att Udinese tog sig vidare i UEFA-cupen. Zenit vann dagens match med 1-0 med eftersom att Udinese hade med sig 2-0 från hemmamötet. Kvartsfinal väntar och för Italiens och Serie As skull så hoppas jag att alla håller tummarna för en bra lottning.

******

Veckans Rödsvarta/Blåsvarta som Milans SvenskaFansredaktion publicerar en gång i veckan var för en gångs skulle helt okej! På tal om SvenskaFans: Jag har länkat till denna bloggen på Inters forum vid 4-5 tillfällen för att på så sätt få Inter intresserade folk att läsa, men detta var tydligen inte tillåtet då jag fick ett meddelande av någon redaktionsmedlem som förklarade för mig att mina 15 (!!) senaste inlägg bara varit en länk hit. Skumt. Jag har ju bara skrivit 5, max!

******

Den gamle Intertränaren Gigi Simoni har gått ut och kritiserat José Mourinho för hans brist på respekt gentemot övriga tränare i Serie A och Italien som fotbollsland. Simoni anser att det vore en bra nyhet om Mourinho försvann från Inter. Jag personligen gillar Mourinho starkt, jag tror inte någon annan tränare i världen hade tagit Inter till CL-guld i år. Vi måste få in mer speed och framförallt: en kreatör på mittfältet. Stanna Mou!!

******

Patrick Vieira har inte blivit uttagen i Frankrikes landslagstrupp, frågan är om han någonsin blir det igen......?

Abou Diaby?

Mourinho vill, som jag tidigare nämnt, locka Diaby till Inter. Fansfc.com skriver att det skulle kosta cirka 70 miljoner kr att köpa honom, i så fall - Kör! Tanken är att han ska ersätta Vieira. Hur dem menar då förstår jag inte riktigt, ska Diaby ta Vieiras plats i gymmet? Eller vad?!

Zlatan har i dagarna berättat att årets säsong är hans bästa hittills, men att han själv känner att han kan ännu bättre och att han hela tiden utvecklas. Jag har funderat en del över just Zlatan och kommit fram till att han MÅSTE stanna. Att se honom i ett spanskt TV4sportlag skulle jag inte klara av. Zlatan SKA ta Inter långt i Champions League, och jag är väldigt övertygad (faktiskt) att han kommer att göra det.

******

I morgon klockan 12.00 lottas kvartsfinalerna i CL. Jag bryr mig inte så mycket om den, men jag hoppas att Scums lottas mot ett lag de kommer förlora mot - Barcelona kanske?

******

Mat nu, sen träning på våran underbara grusplan!

Aj!

Moratti sägs vara upprörd efter Mourinhos "krav" på nya spelare. Det verkar inte vara någon kärlekshistoria det där, Mourinho+Moratti. Aj aj.

******

Själv spelade jag som sagt DM-match i går. 0-0 efter full tid, 0-0 efter förlängning = straffar! Efter att motståndarlaget satt sina första 5 straffar i mål, och vi satt våra 4 första, så var det dags för mig att ta våran sista...

Insidan av vänster stolpe - och ut. Givetvis. Bye Bye DM. Denna straffmissen var nog mitt näst största misslyckande som amatörfotbollsspelare. På plats uno kommer straffmissen i Dana Cup -98. Aj aj aj.

******

Galliani vill införa lönetak i Serie A, varför inte? Frågan är hur spelarna ställer sig till detta. Men utan att veta något om hur det skulle gå till så tycker jag det låter sunt.

******

Enligt Alberto Aquilanis agent så vill han STANNA i Roma. Jag förstår honom, MAX 10 minuters speltid varje match måste han vara dönöjd med......

******

Nicola Legrottaglie uppmanar homosexualla att läsa bibeln, då han anser att homosexualitet är en "innegrej" och att bibeln är emot det... Detta MÅSTE Nicola säga då han är kristen. Enligt sig själv alltså.

Latest news...

Marco Branca har idag sagt att Inter är på väg att erbjuda Maxwell ett nytt kontrakt. Om Maxwell kommer att skriva på eller inte är en helt annan historia.. Branca sa också att han inte behöver prata med Zlatan, då han vet var han har honom och refererade till Fiorentina matchen.

Enligt SkySports planerar Inter att handla spelare för 100 miljoner Euro till sommaren. Vidic är target nummer 1, tätt följda av Jermaine Jenas och Didier Drogba. Marco Branca förklarar att Inter ska bli ännu mer slagkraftigt till nästa säsong. Huruvida Branca verkligen sagt detta eller inte låter jag vara osagt...

Chelsea lär enligt The Times vilja ha 20 miloner Euro för Drogba. Mycket pengar.

******

En kopp kaffe nu, sen mer jobb!
Ciao!

Leeds kan få pengar för Carlos Tevez!

Då den eminente skribenten Thom Matsson, som skriver för Leeds SvenskaFansredaktion, har förklarat detta på ett så bra sätt så citerar jag honom:

"Hur går detta nu ihop då?

Egentligen är det kanske inte så invecklat som man först trodde. Leeds sålde under Sheffield Uniteds nedflyttnings år Rob Hulse, Ian Bennett samt Matthew Kilgallon till klubben och samtliga övergångar hade en klausul i kontraktet som gav Leeds extra pengar vid en eventuell överlevnad i högsta divisionen.

Nu åkte The Blunts ur istället och Leeds förlorade pengar. West Ham och Sheffield Utd har nu kommit överrens om kompensation, och då ser Ken Bates inga hinder på varför inte Leeds ska få tillbaka de pengar man hade fått om klubben överlevt i Premier League.

Dessa pengar vill Leeds nu få, som man rättmätigt, enligt överrenskommelsen - ska ha.

Om Leeds har rätt till dessa pengar eller inte låter jag vara osagt, men visst luktar det lite kosing här? Jag kan se vart Bates vill komma."

Själv tycker jag det låter helt magiskt! Långsökt, men ändå inte! Pengar är hur som helst något som Leeds inte kan få för mycket av känns det som....

******

Nya turer kring Zlatan nu! Mino Raiola har pratat med radiokanalen- (programmet?) Radio Radio och Sky Sports har lyssnat noga på den intervjun. Enligt Sky har Raiola förklarat att Zlatan är väldigt professionell och och hängiven, samt att han aldrig, sen sin flytt till Italien, haft några problem med hans tränare. Raiola förklarar också att OM Zlatan skulle lämna Inter så skulle det vara för att Inter ville det. Och i så fall ska det kosta, närmare bestämt runt €100 miljoner. Som Raiola säger så är det marknaden som satt det priset och det finns bara 5-6 klubbar i världen som möjligtvis skulle ha råd med det.

Jag har inte hunnit tänka över detta tillräckligt, Zlatan är Zlatan och jag skulle inte kunna tänka mig ett Inter utan Zlatan. Men EttHundraMiljoner Euro. Det är enorma pengar. Får sova på saken några nätter....

******

För mig och mitt lag, Smögens IF, är det imorgon dags för årets första tävlingsmatch. DM är tävlingen och IFK Lane står på andra planhalvan. Just denna matchen har blivit inställd/flyttad 3 gånger de senaste veckorna så jag hoppas verkligen att det inte kommer ett snöfall imorgon, men enligt SMHI ser västkusten ut att få hyfsat väder - skönt!


Zlatan till Barcelona?

Det florerar mycket rykten kring Zlatan idag. Hans agent Mino Raiola och Barcelona nämns i flera nyhetsuppslag på internet. Zlatan vill tydligen få en nystart i Barcelona och i och med det vinna Champions League. Då Samuel Etoo inte skrivit på nytt kontrakt med Barcelona än, är alltså tanken att Zlatan ska ersätta honom.

Vi vet ju alla hur det är, rykten rykten rykten. Men jag får en otäck känsla i kroppen när jag läser om det. Visst, det är sidor som Tribalfootball och Foxssports som kommer med det, men ändå. Zlatan FÅR INTE lämna. Han betyder oerhört mycket för Inter.

Å andra sidan...

Kanske handlar FÖR MYCKET om Zlatan? Skulle han säljas till sommaren så antar jag att det handlar om minst 500 miljoner ner i kassan. MINST.

Jag får fundera vidare över detta...

******

Mourinho fick 10.000 Euro i böter för sina protester mot domaren under matchen i söndags.
Fiorentina fick böta 12.000 Euro för sina rasistiska ord/ramsor. 

Skönt att se att lite skäll på domaren från en tränare tas lika allvarligt som rasism. Not. 

******

Träning på en stenhård grusplan nu, love it.

Moratti vill få loss £40M!

Ytterst OSÄKRA rykten gör gällande att Moratti vill få in 40 miljoner pund på spelarförsäljningar då budgeten för årets säsong INTE räknade med uttåg redan i CL åttondelen. Det har till kommit 3 spelare på listan över vilka spelare som skall lämna till sommaren. Men, detta är ju som sagt lösa rykten:

David Suazo, Ricardo Quaresma, Amatino Mancini, Marco Materazzi, Patrick Viera, Luis Figo, Hernan Crespo, Julio Cruz, Nicolas Burdisso, Nelson Rivas och Victor Obinna.

Sjukt. Men smått fantastiskt att i princip halva truppen är på väg bort. Allt är som vanligt med andra ord.

******

Abbiati missar resten av säsongen, kan han verkligen komma tillbaka efter en knäoperation? Visserligen är han bara 32 år men ändå. Milan kanske även bör se sig om efter en ny målvakt i sommar? Om inte Dida (36år) börjar storspela igen..

******

Jermaine Beckford, Leeds skyttekung, blev utvisad strax efter att han avgjort den viktiga hemmamatchen mot Swindon i lördags. Hur han blev utvisad? Han sparkade bort bollen och fick sitt andra gula..... Ridå.

******

Läser på SvenskaFans Realredaktion att Florentino Perez, Real Madrids president, har presenterat sin önskelista när det nu är dags för presidentval:

Ronaldo, Kaka, Gerrard, Xabi Alonso, Torres, Villa, David Silva och...... Carlo Ancelotti!

Ingen Zlatan alltså, ändå tror Olof Lundh att han kommer att gå dit i sommar. Men Olof Lundh har väl lika stor koll på Italien som jag har på Spanien. Det vill säga ingen alls.

Maxwell till Milan?

Ja, det kanske blir verklighet, i alla fall om man ska tro Channel4. Maxwells agent Mino Raiola hävdar att vänsterbacken är bäst i Europa på den positionen. Det håller jag inte riktigt med om...

Mourinho hyllade Inters karaktär efter matchen och berättade att han nu tror att guldet kommer hamna i Milano. Det tror jag också!

Zlatan förklarade för pressen att Inter vinner i ligan om man spelar som mot Fiorentina igår, men man vinner inte i Champions League med samma spel - lite bitter? Det förstår jag. Men Mourinho har ju som sagt 2 år till på sig och jag hoppas han stannar, sticker han till sommaren så är jag väldigt rädd att Zlatan också vill ha ett nytt äventyr...

Zlatans 1-0 mål har för övrigt inte mött så stor kritik i Italien, tvärtom verkar de flesta överens om att det var en OFRIVILLIG hands (vilket det ju är) och att då domaren gjorde rätt som godkände det!  Han hyllas även i Italien och fick 7 i betyg av Gazzettan, Corriere dello Sport var ännu värre och gav honom en 8!

******

27,6 i medelålder på startelvan i går, Santon och Balotelli drar ner det en hel del. Zlatan, Maicon, Cambiasso & Chivu närmar sig 30 men det känns som att alla fortfarande är 25. Jag förstår inte riktigt det... 30 är i och för sig inte SÅ gammalt, men inte ungt heller.

******

Läser på Wiklanders blogg att fansen hade hyllat Mourinho när denne blivit uppvisad på läktaren, grymt!

ZLATAN!

Seger 2-0 och stor segerorganisatör var som vanligt vår fantastiske Zlatan Ibrahimovic. 1-0 är hands, inget snack. Situationen hade dock aldrig uppstått om inte Frey visat att han INTE är en av världens bästa målvakter. Tack för den.

I korthet tycker jag att...

...Santon går från klarhet till klarhet, det måste komma en plattmatch från hans sida snart väl? Riktigt tråkigt att han inte fick sätta sitt friläge.
...Det är väldigt märkligt hur spelarna agerar när de gör mål. Varför inga jubelscener?
...Zlatans frispark är sjuk. Om Patos mål var en pärla så vet jag inte vad jag ska kalla Zlatans. Ord räcker inte till när denne fantastiska fotbollsspelare ska beskrivas. Grande!
...Inter, trots 2-0 seger, INTE imponerar särskilt mycket. Mutu SKA göra minst ett mål idag, och när Violaspelarna inte skjuter utanför målet så står världens bäste målvakt (en av dem i alla fall) i vägen. Äh, 2-0 mot Fiorentina och jag klagar..
...Det som var viktigast idag var trots allt att vi tog 3 poäng!
...Att Cambiasso är ovärdelig.
...Det var skönt att Zlatan satte 2:an också, bara för att vi inte ska tappa mer mark i en annan tabell.......

Reggina hemma om 1 vecka. Längtar redan!

Seger

Det blev seger mot Swindon i går, Beckford avgjorde i 87:e och lyckades även med konststycket att bli utvisad 3 minuter senare efter sitt 2:a gula kort. Tungt, riktigt tungt! Detta innebär att Beckford missar matchen mot Crewe nästa lördag, skit. Det viktiga var väl ändå att vi tog 3 poäng, på lördag får nyförvärvet Dickinson ta Beckfords plats och visa att han också kan göra mål.

******

Milan hade inga problem med Siena och körde över dem. Inzaghi gjorde sitt 299:e och 300:e mål i karriären, stort! Pato gjorde även han 2 mål varav en riktig pärla. Efter 5-1 har Milan nu gjort fler mål än Inter i ligan, den lilla plumpen har Inter förhoppningsvis rättat till ikväll.

******

Roma fick 2-2 mot Sampdoria och enligt vad jag hört var Sampdoria närmast segern. Pazzini gjorde 2 mål! Han är grym.

******

2h25m kvar nu. Härligt!

Vidic?

Läser på Fotbollskanalen att Tuttosport skriver att Mourinho vill värva:
Nemanja Vidic, Abou Diaby, Jermaine Jenas, John Obi Mikel och Didier Drogba.
Dem han vill bli av med är:
David Suazo, Ricardo Quaresma, Amatino Mancini, Marco Materazzi, Patrick Viera, Luis Figo, Hernan Crespo och Julio Cruz.

Vidic - Aldrig.
Diaby - What?
Jenas - What?
Obi Mikel - Varför inte!
Drogba - Njae.

Listan på dem han vill bli av med innehåller inga överraskningar. Möjligtvis Quaresma då. Varför ska han inte få en chans till i höst? Mancini kan sticka tillbaks till Roma, Vieira lägger väl av eller varvar ner någon annanstans, samma gäller Figo. Crespo tror jag däremot är sugen på att satsa på nytt, dock ej i Inter. Suazo lär vi inte få se i Inter igen. Att släppa Matrix och Cruz känns lite vemodigt. Men Matrix har ju tyvärr sett sina bästa dagar, Cruz kan än, men han kommer nog inte spela kvar i Inter nästa säsong.


******


Schyst uppladdning inför Siena - Milan nu: Feyenoord - PSV! Isaksson i mål och även Toivonen från start. Är han så jäkla bra den där Toivonen? Han ser lite väl tunn ut tycker jag.


Inter-Fiorentina

Då var det dags för match igen, Fiorentina kommer på besök och dem som ska försvara våra färger är:

Målvakter: Cesar, Toldo, Orlandoni
Backar: Maxwell, Maicon, Rivas, Samuel, Chivu, Santon
Mittfältare: Zanetti, Stankovic, Figo, Cambiasso, Muntari, Mancini, Bolzoni
Anfallare: Ibrahimovic, Adriano, Crespo, Balotelli

Ingen Cordoba alltså, då hoppas jag att Chivu spelar bredvid Samuel. I övrigt lär det väl inte bli några överraskningar, frågan är vem som spelar bredvid Zlatan? Jag ser hellre att Adriano startar matchen än Balotelli idag. Men Mourinho bestämmer...

I Fiorentina gäller det såklart att se upp med Gilardino/Mutu. Mutu kan på egen hand avgöra en sån här match och Gilardino är garanterat sugen på att göra sitt 16:e mål i Serie A ikväll..In Samuel We Trust!!

Tips:
2-1 Cambiasso, Adriano

******

Milan möter Siena idag, vinner dem den samtidigt som Inter förlorar ikväll så ser det inte lika roligt ut längre. Juventus tog ju en komfortabel 4-1 seger i går kväll och är nu bara 4 poäng bakom. Skulle Milan också börja närma sig igen så kan det bli nerv i det hela. Jag hoppas verkligen vi tar 3 poäng ikväll...

******

Enligt Gazzettan så vill Inter nu ha Chelseas back Ricardo Carvalho, Quaresma ska i så fall bytas bort permanent till Chelsea. Vet inte vad jag tycker om det egentligen, jag hoppas att Quaresma kommer tillbaka till oss i höst, har sett honom i Chelsea nu och han ÄR bra! Han behöver bara lite självförtroende.


Dåligt och bra

Det blev förlust mot SAIS. 2-9 skrevs slutresultatet till vilket nog kan vara de största förlustsiffrorna jag någonsin upplevt i seniorsammanhang. För egen del blev matchen kort då jag i den 10:e minuten fick ett rött kort vilket kändes väldigt hårt dömt. Men va fan, det är bättre att allt sånt här händer NU i träningsmatcherna än SEN i seriespelet.

******

Riktigt skönt att se Liverpool leda över Scums med 2-1. I mina ögon är det 2 solklara straffar och vad Vidic sysslar med vid kvitteringen vet jag inte. Varför kunde han inte ha gjort ett sånt misstag mot Inter?
Sitter och ser matchen med 3 st Scums supportrar och en av dem, den mest fanatiske, ropar och vill ha in Scholes & Giggs - Rena Liverpoolhatare som han själv uttrycker det. Rickard, som denne Scumssupporter heter, är otroligt färgad (precis som jag själv) men efter Scums seger i onsdags visade han enorm respekt och det var nog tur det...

******

Ser nu att Cordoba inte är med mot Fiorentina, skadad? Får ta reda på det. Vieira är inte heller med och varför vet jag inte där heller, han är inte avstängd enligt de uppgifter jag läst i alla fall.

******

Nu bytar Scums in Giggs, Scholes & Berbatov. Min käre vän Rickard fick därmed rätt. Han verkar kunna sitt lag..

******

Nu blir det Öl, mer fotboll och förmodligen ett antal Pro Evolution matcher på Playstation! Grande! (får man skriva så nu för tiden)

******

Vidic utvisad! Härligt!!!

Leeds United - Swindon Town

I dag är det dags för Leeds att ta ett steg till mot toppen av tabellen. Swindon gästar Elland Road och allt annat än 3 poäng för United ser jag som en katastrof. Vi har 6 raka segrar på ER samtidigt som Swindon är inne i en riktig formsvacka och man har inte vunnit på bortaplan sedan den 26:e december...

Här om dagen blev det klart att Leeds lånar in strikern Liam Dickinson från Derby. Jag läste någonstans (kommer ej ihåg var) att han tar med sig 1 matchs avstängning till Leeds vilket i så fall innebär att han missar matchen idag, och i så fall får vi förlita oss på Becchio/Beckford, vilket inte gör mig ett dugg!

Jag tror att vi tar en komfortabel seger och varför inte med 4-0 igen? Beckford LÄR göra mål! Han satte ju 3 mot Yeovil tidigare i veckan. Matchen börjar kl 16.00 och följs som vanlig enklast via LUTV (Radio).

******

Maradona vill att Crespo lämnar, det vill jag också. Denna nyheten kommer väl inte som någon chock direkt, jag har då inte räknat med Crespo i truppen nästa säsong. Men! Det som är intressant är att Maradona vill att han ska lämna Inter för att få spela regelbundet för att på så sätt göra sig redo för VM 2010! Crespo är 34 år gammal, men han känns betydligt äldre än så. Skulle i och för sig inte bli förvånad om Crespo är med 2010 och avgör VM-finalen. En gång var han ju en fantastisk spelare med ett fantastiskt målsinne, han borde ju fortfarande veta hur man står rätt....

******

Själv ska jag iväg och spela träningsmatch mot Stångenäs AIS. Vi mötte dem 2 gånger i förra årets serie (div 5 Bohuslän) och vann båda mötena med 4-0 respektive 4-1. Vi slutade 2:a och SAIS slutade 3:a så dagens möte är tyvärr årets enda oss imellan då vi spelar i Div 4 Bohuslän/Dal i år. Har ingen bra koll på vad vi har för lag, allt jag vet är att vår målkung Alex är i Norge, tungt avbräck!

Just det, laget jag spelar i är Smögens IF!


Offside

Jag prenumenerar på magasinet Offside och det är allt som oftast ett fantastiskt sådant. I dag damp det senaste nummret ner i brevlådan och man får bland mycket annat reda på att...:

...Bensingbolaget Norsk Hydro beslutade sig för att halvera priserna i Sverige efter att Per-Edmund Mordt missat den avgörande straffen för Blåvitt mot Barcelona i Europacupsemifinalen 1986. Detta var en slags ursäkt från norrmännens sida, magiskt! Per-Edmund kommenterar: "- Jag minns att Johnny Ekström var särskilt glad. Han var lite snål och gillade när saker var billiga."  Cyklonen snål? Där ser man...

...Att Roma är den klubb (utanför Norden) där flest svenskar spelat genom åren - 10st! Atalanta har haft 8 och Milan 6. Milan kan i och för sig komma upp i 7 om dem värvar Henke Larsson till hösten.

...Att England materialförvaltare efter deras 2-0 förlust mot Spanien i februari, gick fram till Xabi Alonso och sa: "- Vi borde inte spela mot er mer, Ni är för bra."

...Att Lars Lagerbäck under sin tid som landslagstränare har testat 153 olika spelare på 153 matcher.


Tyvärr handlar en stor del av nummret om Allsvenskan. Inte mycket Italien, knappt något.

Läser nu att Milans "managing director" Galliani är rädd att Italien nu ramlar ner på 4:e plats på Uefas lista över Europas bästa ligor. Detta skulle innebära att Italien bara får 3 platser i Champions League. Galliani kommenterar i samma sammanhang även Inters uttåg ur CL:   "- Jag kan inte förstå hur någon kan vara glad över detta! Dem som är glada är korkade!".

Det har han en väldigt stor poäng i. För 10 år sedan var Italien 1:a på listan och England 6:a (!). Det är nya tider nu tyvärr. Galliani hävdar också att nyckeln till framgång är arenorna, de måste rustas upp och byggas om! Även där har han en väldigt stor poäng, vår käre Galliani...


Real?

Enligt The Sun lär Mourinho sticka till Real eller Man City nästa säsong. Moratti vill, som vi alla vet, ha CL-bucklan och nu när han inte fick den är han missnöjd. Inga dåliga krav man har på sig som Intertränare nu för tiden. Att vara Italiens bästa lag räcker inte, nu ska man som tränare vinna CL på FÖRSTA försöket. Jag antar att Moratti skrev ett 3-årskontrakt för att ge Mourinho TID att sätta sin prägel på laget och till slut vinna CL. Men Moratti verkar ha räknat kallt med att den titeln skulle komma redan i år.

Jag vet vem Kjaer är, vad jag blev lite fundersam över var att Mourinho ska värva honom FÖR ATT VINNA CL. Aguero känns som en spelare man värvar om man vill vinna där, inte Kjaer. Men för framtiden: Absolut!

Det som Inter behöver är en offensiv, kreativ mittfältare - AV KLASS. Tyvärr känns det som att dagens mittfält är alltför defensivt. Hamsik är varmt välkommen!

Eller varför inte göra som Milan? Vi kanske borde försöka få Zidane att börja lira igen? Eller försöka lösa Scholes från sitt kontrakt i ManU? Hmm, nej.




Materazzi är inte världens bästa back längre, men han får gärna spela kvar i Inter!


Fredag den 13:e

En skitdag, på många sätt:

Satte en nål i handen för en stund sedan, djupt.
Förlorade 2 matcher på Xperteleven (beroendeframkallande managerspel på nätet)

Okej, kanske inte en skitdag, men nästan. Ni som inte redan gör det borde börja lira Xperteleven. Allt man behöver är fotbollsintresset. Grymt spel! Sen är det sjukt ologiskt ibland, vilket jag fick känna på idag:

Man City - Leeds U 1-0. Sick.

Ska åka från jobbet nu. Hem - soffan, försöka installera FM, slå på TVn och va lugn, jättelugn. Viktig match mot Stångenäs AIS imorgon kl 12.00. Dem tidigarelade matchen för att Man U - Pool börjar kl 13.30 eller något, men who the fuck cares? Inter - Fiorentina på söndag, det är en riktig match.

Enligt Gazzettan så ska Mourinho och Moratti försöka värva:
Diego Milito (Genoa), Simon Kjaer (Palermo), Gaetano D'Agostino (Udinese), Thiago Motta (Genoa) och Marek Hamsik (Napoli)

Allt för att lyckas vinna Champions League. Men Simon Kjaer? What?
Jag hoppas hur som helst givetvis att du stannar och lyckas Mourinho...


En sak jag glömt nämna

Inte bara för gårdagens förlust, det är en droppe i havet, men:

Jag avskyr Man Utd. Verkligen avskyr. Vill skriva hatar men det känns starkt. Avskyr duger. Detta kan ha att göra med att jag är Leedsfan. Kan också ha att göra med att ALLA jag känner är ManUfans, kan också ha att göra med att ManU har typ 42 PL-titlar. Skit samma, Forza Italia istället. Fuck PL.

Champions League Kväll på Viasat Fotboll nu enligt tablån men de visas en reservlagsmatch mellan Pool och ManU istället. Lika bra det då CLKvällen garanterat skulle framkallat illamående och ännu mer avsky. 

Fredag imorgon, sweet.

MINA spelarbetyg mot Man Utd

Cesar 7,5
Gör några riktigt bra räddningar, stensäker.
Maicon 5,5
Alldeles för dåligt offensivt, varför??
Samuel 6
Känns säkert, men vad hände på 2-0 målet?
Cordoba 6,5
Har bra koll på djupledslöpande ManU spelare, dålig markering på 2:an?
Santon 7
Bra! Försöker offensivt men har alldeles för få spelare runt sig som fyller på!
Vieira 5
Var han med? Usel markering på Vidic, blev glad när jag såg startelvan, men var var den där Vieira som HATAR ManU?
Cambiasso 6,5
Gör som vanligt en bra insats. Hade ett tungt skott som Edwin stötte bort. Borde tagit mer löpningar i djupled.
Zanetti 6,5
Springer och springer, spelar enkelt. Kärlek.
Stankovic 6
Njae, vill mycket men det levereras för lite. Vill se mer offensiv aktioner av Deki!
Balotelli 7
Fina intentioner, kan och vill mycket. Du kommer bli stor Mario!
Zlatan 7
Urstark, agerar mycket target men det fylls på alldeles för dåligt. Borde gjort 1 mål.

Adriano
Varför sitter inte volleyn? Stark, enorm vilja.
Muntari
Förstår inte storheten i Sulley Ali, springer BARA känns det som. Destruktiv.
Figo
Bäst före datumet gick ut... För längeeeesedan.

Mourinho 7
Gör allt rätt känns det som, ångrade nog Muntari/Vieira bytet då ManU gjorde 2-0 direkt. Figo är väl enda frågetecknet...


Vem håller jag på egentligen?

Det är det som är den stora frågan. Svaret är enkelt om man vill att det ska vara enkelt... Ska försöka göra det enkelt här:

Jag är Leedsare, har varit det så länge jag kan minnas, men alla som är lite smått intresserade av fotboll vet ju hur det har gått för Leeds. Från Champions League semifinal -01 till League One -09. Jag satt på Wembley för snart ett år sedan och såg Leeds förlora mot Doncaster med 1-0. Smärta. Sorg. Mitt livs dyraste resa då jag och Viktor (en fantastisk vän, han gjorde mig till Leedsfan) åkte över till London med en enkelbiljett. Bara en enkelbiljett. Matchbiljetten, hotellet och flygresan hem är en annan (?) historia.

Hur som helst, då Leeds fort och säkert ramlade igenom seriesystemet började mitt intresse för Premier League (som hittills varit det enda jag kollat på) att svalna (att byta lag hör hemma på någon annan planet). När det våren -06 börjar en ny kille (Erik, numer en fantastisk vän)  på jobbet som älskar Milan mer än NÅGOT annat så föll det sig rätt naturligt att jag började småtitta lite på Serie A på söndagarna. När Zlatan blev klar för Inter inför säsongen 06/07 började jag titta på Inter ännu mer. Sporadiskt till en början, men det tog mig inte lång tid att bli förälskad i Zanetti, Stankovic, Maicon, Cesar osv osv.

Att gå till jobbet på måndag morgon och diskutera söndagens resultat är fantastiskt. Åsikterna är ALLTID skilda och man är ALLTID partisk och enögd i sina bedömningar. Love it!

I mångas ögon är jag en så kallad "Zlatanist", jag börjar följa Inter för att Zlatan är där och när han sticker skiter jag i det.

I mångas ögon är jag en så kallad "medgångssupporter", jag börjar följa Inter när ligagulden börjar ramla in, men om några år när det går skit (dock ej troligt) så skiter jag i dem.

Får jag själv välja så passar jag inte in i något av ovanstående fack. Jag blev Interista för att Erik var Milanista. Det är alltså hans "fel". Hade däremot Leeds legat kvar i Premier League, så hade jag förmodligen aldrig brytt mig om Inter. Men det känns liksom OK att ha 2 lag när det ena spelar i en skitserie som ingen bryr sig om. Hos många är detta tabu, whatever. Man kan inte hjälpa vem man blir kär i..... SÅ ENKELT ÄR DET!

Hjärtat tillhör Leeds & Inter. SÅ ENKELT ÄR DET!

En inställd match är också en match

Nej, så är det givetvis inte, även om Lundell säkert hade hävdat det. DM-matchen mot IFK Lane blev inställd då snön började vräka ner redan innan lunchtid vilket givetvis resulterade i en snötäckt plan. Inomhusträning på Smögen istället, inte så mycket att sia om, de äldre drog det längsta strået på spelet (tror jag) som vanligt.

Så här nästan 24 timmar efter, så känns det fortfarande surt. Möter man ett engelskt lag i allmänhet, och Man Utd i synnerhet, så förlorar man för att dem var så jäkla bra, spelade så fantastiskt fint och har en sån sjuhelsikes bra organisation. Suck. Hela Sverige älskar England, så är det bara. Forza Lars-Gunnar Björklund.....

Läser nu att ett "fan" påstår sig ha blivit slagen (!) av självaste Mourinho efter matchen, knappast troligt! Inter tillbakavisar ryktena och hävdar att Mourinho gick igenom den vanliga rutinen efter matchen - skrivit autografer, ställt upp på intervjuer och hyllat motståndartränaren (haha).

Fiorentina på söndag alltså! I höstas var varken Gilardino eller Mutu med men Interdödaren (!) Pazzini startade då för Viola. 3 poäng på söndag är ett måste, blir det förlust samtidigt som Juve vinner så ser det helt plötsligt ut att bli en väldigt nervös vår, vilket i och för sig hade varit kul på ett sätt. Men jag behåller gärna det fina försprånget vi har nu, innan det är dags att möta just Juve...

Bakrgunden om mig och mina favoritlag kommer senare ikväll...

Dagen efter

Har just avnjutit en benfri kotlett och potatis med champinjonsås från fantastiska Pizzeria Italia. Mycket gott! Det är nog det enda som smakar gott idag tror jag. 2-0 i baken mot Man Utd och det "enda" som är kvar nu är Scudetton. Coppa Italia finns ju men att vi vänder på 0-3 tror jag inte, Sampdoria lär nog inte vila Cassano/Pazzini i returen...

Sitter just nu och tittar på matchen igen, stör mig inte lika mycket på Wenström/Strömberg nu som igår. Tänk om Adrianos vänstervolley hade gått stolpe in i stället. Fan! Något som stör mig ENORMT mycket är situationen i den 70:e minuten, när Rooney vräker ner Maicon och Wenström hyllar Shrek för hans enorma jobb och allt det där som han är så bra på. När Balotelli tar ner Ronaldo på jorden så är han ung, ouppfostrad och respektlös...

Nu skiter vi i detta! Fiorentina till helgen! Vilken match, gillar Fiorentina och Prandelli. Gilardino har i år visat att han visst kan göra mål, och Mutu är Mutu. Grym match hur som helst!

Själv ska jag spela match i DM idag, IFK Lane står för motståndet men just nu vräker snön ner så den blir säkert uppskjuten, för andra gången.

Nu snurrades Zlatans "nick", Strömberg gapar JA! men bollen går på utsidan. Fan.

Mou! Vad hände?

Förklaringen till bloggens uppkomst och diverse andra saker som bör förklaras dyker upp inom kort, men nu behöver jag skriva av mig då tomheten och bitterheten är de dominerande känslorna i kroppen just nu.

Inter förlorade mot Man Utd med 2-0. 2-0. 2-0.

Är förälskad i Inter, och lika mycket som jag älskar Inter, lika mycket hatar (jag vet, det är ett starkt ord) jag Man Utd. Mer om detta inom kort. Inter har ribbskott, stolpskott men det räknas inte om man lyssnar på firma Strömberg/Wenström på Viasat Sport. Allt handlar om tur, jag har haft det på känn redan sedan första mötet på Meazza - att Inter INTE kommer gå vidare. Att Man Utd blir för starka och att dem har en sån där säsong då ALLT går deras väg. Och efter kvällens möte är det väl bekräftat. Vieira kan LIKA GÄRNA sköta sin markering då Vidic ohotat nickar in ettan. Zlatans nick kan LIKA GÄRNA gå in, men möter man Man Utd anno 2008/09 så krävs mer än bara tur. Tyvärr. Men det hade underlättat med lite av den varan...

Jag klarar inte av Ronaldo (kopian). Visst, han får mycket stryk, han åker på mycket tjuvnyp men allt som oftast så svandyker han så fort någon touchar honom. Han är en fantastisk spelare men.. Ja, jag klarar inte av honom.

Mourinho skulle ta oss vidare, han skulle göra Inter till GRANDE (på riktigt, grande) igen. Det var ju ett tag sen sist..... Men han har ju faktiskt inte lyckats med ett dugg mer än vad Mancini gjorde. Så vad krävs för att ta Inter långt i CL? Jag vet inte, en Messi? En Aguero? En Benzema? Borde det inte räcka med världens bästa Zlatan?

Jag tycker att Balotelli gör en bra match, jag tycker att Zlatan gör en okej match, jag älskar Samuel/Cordoba - de inger en enorm säkerhet. Jag vill se MER av Maicon, MER av Stankovic.

Man Utd är nog värda alla hyllningar, men i mina subjektiva, partiska, enögda ögon så känns det som att ett farligt Man Utd läge är livsfarligt, samtidigt som ett farligt Inter läge är halvfarligt. Jag syftar på våra kommentatorer Glenn och Ola. Jag saknar Glenn Hysén och Henrik Strömblad. Helt allvarligt! Hysén är långt ifrån världens bästa expert. Men han är synonymt med CL. Man Utd kommer inte vinna CL i år, det finns inte. Det hade knäckt mig totalt. Ska förklara varför inom kort (som sagt).

Nu följer jag sista kvarten på förlängningen av Roma - Arsenal. Kom igen nu Roma, för Serie A:s skull!

Avslutningsvis: En nästan Birroklassiker, jag kommer ALDRIG att skriva ETT ONT ORD om Javier Zanetti.

Blogg!

Blogg, jag läser mycket blogg(ar). Gillar blogg(ar).

Detta kommer att handla om fotboll. Mycket fotboll. Mer info inom kort....

RSS 2.0