Reaktioner tätt inpå...

Inter vinner med 2-1 mot Chelsea. Jag är nöjd, men inte supernöjd. Men inte heller missnöjd.

I punktform kör vi ikväll mina spontana, subjektiva kortanalyser:

* Vi tar det mest uppenbara: Niclas Holmgren kan dra åt helvete. Håll dig till ishockeyn. Fy för i helvete vad dålig du är när du kommenterar fotboll. Inte EN - EN (1) konstruktiv mening från ditt håll under 90 minuter. När du påstår att Chelsea DOMINERAR matchen, tänker du då på hur Inter VILL spela? Tror du att Inter, ett italienskt lag, vill forcera in 2-0 direkt?!? Herregud.
* Cesar gör en jättetavla. Bilkraschen i måndags SPELADE in, Cesar gör inga sådana misstag.
* Mourinho vinner matchen i matchen. Ancelotti gör ingenting för att förändra matchbilden. Å andra sidan förstår jag att han är nöjd med den. Han får med sig ett bortamål och det händer inte alltid på Meazzan.
*Lucio är matchens ena gigant.
* Jag hoppas att alla svennebananer (läs premierleaguerunkare) nu vet vem Diego Milito är. John Terry var uppe på läktaren och tryckte på Anelkas flickvän när Milito gjorde 1-0.
* Cambiasso är matchens andra gigant, vilka brytningar, vilket positionsspel, vilket mål.
* Eto'o SKA göra mål på sitt läge.....
* VAR VA´DIDIER DROGBA? Satt han på bänken? (Han markerades av Lucio, punkt.)

Inter betygsätter resultatet efter matchen: 7/10
Chelsea betygsätter resultatet efter matchen: 8/10

Liten fördel Chelsea men för Inter ett endaste mål på Stamford Bridge så måste Chelsea göra två. Denna åttondel lever i allra högsta grad. Jag längtar till Stamford Bridge.

Till slut:

N. Holmgren: Dra åt helvete
G. Strömberg: Dra nästan lika långt (du var dock bättre idag än va du brukar va)
Bosse P: INTE oduglig idag. INTE oduglig.
Sladjan: Sladjan? Vad sa han förutom all statistik? Nej. Ingenting. Dra åt helvete.
Ola: Nja. Att ditt hjärta är svartgult räcker för mig.

Och till SIST:
Jag har sett värre situationer än Kalous straffsituation bli bortvinkade. Slänger man sig som en höjdhoppare från 40-talet (framåtdyk för er yngre..... :) ) så får man ingen straff.

Ciao!

Inter - Chelsea

Inter och Chelsea är lika som klubbar på många sätt. Inte bara hur man spelar fotboll (fysiska segermaskiner), för att man båda spelar i blått, för att man har världsspelare på varje position, för att man leder sina respektive ligor, för att man har/har haft The Special One vid sidlinjen eller för att man har ägare som på olika sätt tjänat feta pengar på olja. Men vi ska fokusera på det sistnämnda.

Pengar finns det gott om både i Milano och i London, Massimo Moratti får dock se sig besegrad i kampen om vem som har störst plånbok. Men hur mycket värderas kvällens förväntade startelvor till? Jag tog mig en titt inne på internets himmelrike: transfermarkt.co.uk

CHELSEA
Cech 23M
Ivanovic 14M
Terry 31M
Carvalho 15M
Zhirkov 13M
Deco 9M
Ballack 18M
Lampard 40M
Malouda 16M
Anelka 27M 
Drogba 34M

Totalt: £240 Miljoner = 2,6 miljarder SEK

INTER
Cesar 22M
Maicon 27M
Samuel 13M
Lucio 14M
Zanetti 7M
Stankovic 16M
Cambiasso 26M
Motta 11M
Sneijder 26M
Eto'o 35M
Milito 21M

Totalt: £218 Miljoner = 2,39 miljarder SEK

5 miljarder kronor att springa runt på Giuseppe Meazza ikväll och 2-3 miljarder till kommer att sitta på bänken och titta på. Vad kan man dra för slutsats av detta? Ingen vill jag påstå. Siffror är alltid kul, inget mer med det.

Chelsea är favoriter till att gå vidare, inget snack om det. Men man saknar Essien och man saknar Ashley Cole och vad jag har hört så har inte Zhirkov övertygat och jag sätter inte kaffet i halsen när jag ser att Ballack och Deco (som bägge var bättre spelare INNAN de kom till Chelsea) spelar.

Men what the hell. Jag tror (hoppas) på 2-0 till Inter men jag TROR på 1-1 eller 0-0. Krysset känns givet på förhand så har ni en hundring över rekommenderar jag starkt det spelet till någonstans runt 3 gånger pengarna.

Mourinho vs. Ancelotti
Samuel vs. Drogba
Milito vs. Terry
Maicon vs. Zhirkov

Det lär bli en hel del mumsiga dueller. Vinner Mourinho sin så är hälften vunnet.

Nu taggar vi....


RSS 2.0