Träning & Löjlig diskussion

Det spelas cup i vår vacka kommun denna veckan vilket innebär att ALLA fotbollsplaner är upptagna varje ljus timme på dygnet. Träna måste man dock och därför hade vi löpträning i Kungshamn. Vi började med att springa 3 * 1km, snabbt. Min första kilometer sprangs på 3.53 och det kändes inte alls bra just då, då Fimpen 4 minuter tidigare berättat att 3 minuter är jäkligt bra. Efter lite vila och inget vatten (orutin) var det nu dags för runda 2. Kände mig spyfärdig och långsam hela kilometern men klockan stannade på 3.53 - igen! 1 runda kvar nu och en kropp, som efter 2 (!!!) kilometer är ras. Jag la mig långt ner i fältet (vi var 7 deltagande) och joggade runt, trodde jag! Men när jag kommer fram har jag sprungit på 4.00. Sjukt.

Det jag vill komma fram till är att kondition är 20% egentlig fysik och 80% ren jävla inställning, det sitter i huvudet allting. Nu tänker jag främst på fotbollsspelare på våran nivå som i allmänhet är rätt så vältränade. För om du är fet och sitter framför TVn med den ena handen i ett stenhårt grepp om TV-kontrollen och den andra nergrävd i en ostbågepåse, så spelar det ju givetvis ingen roll om du så har världens bästa psyke/inställning. Hade du varit fet och haft världens bästa psyke/inställning, så hade du förmodligen inte heller varit fet. Hur som helst, fotbollskondition sitter i huvudet, man orkar om man bara ger sig fan på att orka!

******

Jag tror inte att Fimpen längtade tillbaka till tiden som spelare när han stod i solen och klockade oss....

******

U-21 EM lider mot sitt slut, imorgon ska Sverige köra över England då man enligt sig själva har bättre fysik. Ööh?
Jag hoppas i alla fall på drömfinalen: Sverige vs Italien, Balotelli vs Berg, Giovinco vs Toivonen. Kan bli en riktig klassiker! Om så blir fallet så hoppas jag givetvis att Sverige vinner. Med typ 4-3, så länge Super-Mario gör hattrick. I gruppen höll jag ju som bekant på Italien när de båda lagen möttes men då var det helt andra förutsättningar. Italien var i behov av en vinst, Sverige hade råd att förlora.

******

Silly Season orkar jag inte ens tänka på. Det enda jag egentligen bryr mig om är att Maicon stannar. Han måste stanna. Zlatan kan gå, då rullar det in 700 miljoner. Men Maicon är världens bästa ytterback (diskussionen har upphört då han petat Dani Alves längst ut på bänken) och han är så otroligt viktig i ett Inter som, tyvärr, mestadels består av fysiskt starka spelare. Maicon är lirare.

******

Min före detta favoritbesökare Matai har nu lämnat oss för gott, tyvärr måste jag säga! Anledningarna är följande:

1.Bloggen har sjunkt i underhållningsvärde markant.
Kommentar: Han kunde väl åtminstone ha börjat meningen med JAG TYCKER ATT... Ödmjukhet sökes.

2.En önskan att Sverige skall förlora mot Italien trots att man e svenskare än bonne-Larsa från skaraslätten.
Kommentar: Se ovan. Sen måste jag nämna att jag inte gillar attityden hos flera U-21 svenskar. Det är dessutom ett låtsaslandslag som ingen NÅGONSIN brytt sig om tidigare. Men Sverige är ju alltid Sverige...

3.All hyllning av M Birro bojkottas per def av Matai. Större idiot är antagligen omöjligt att uppbringa.
Kommentar: Behövs egentligen ingen, bloggen har fokus på Inter, Italien, Smögen och Leeds. Birro står upp för alla oss som älskar Serie A, tack!

******

Det skrivs för lite om Leeds, men jag ska ärligt säga att jag inte lusläser Yorkshire News varje dag...... Jag väntar på försäsongen, så får vi se vilken trupp vi står med då.

******

Diskussionen som blossat upp gällande Sveriges A-lag vs U-21 är patetisk. Jag blir irriterad bara jag tänker på det. Givetvis hade A-laget kört över ungdomarna, ALLA dagar i veckan. Jag hade velat se Zlatan & Henke mot Bjärsmyr & Bengtsson i 90 minuter. Herregud.

******

Inväntar nu förlängningen mellan Brasilien och Sydafrika. SA är förvånansvärt bra men hemmaplan väger nog riktigt tungt här, precis som det gör för Sveriges U-21. Det ska bli intressant att se hur många i Sveriges U-21 trupp som kommer att göra mer än 20 riktiga A-landskamper i sin karriär.....

Seger för Smögen igen!

Vi fick med oss 3 sköna poäng ifrån Dalsland men segern var inte ohotad. Håfreström började matchen klart bäst och tog ledningen och ökade på densamma till 2-0 innan matchuret ens kommit upp i 10 minuter! Detta borde varit en rejäl väckarklocka för oss men istället fortsatte hemmalaget att skapa chanser och "Tjom" i mål fick göra ett par riktigt bra räddningar. Som tur är lyckades vi reducera innan domaren blåste av för halvtid, viktigt inför andra!

"Fimpen" var långt ifrån nöjd i omklädningsrummet och vi fick höra vad vi förtjänade att höra och detta gjorde nog gott för cirka 5 minuter in i den andra halvleken kvitterade vi och lyckades kort därefter även göra 3-2. Nu kom dock Håfreström tillbaka och det var riktigt rörigt på våran planhalva. Inget mål dock för hemmalaget utan istället gjorde vi 4-2 och då gav dem upp fullständigt. Det blev även 5- och 6-2 och 3 poäng var ett faktum.

Vi gjorde ingen bra match idag men vi tar 3 poäng och det är det som räknas. 3-målsskytten Alex Hassellöv håller med:

"- Vi sätter våra lägen och det gör inte dem. Det är alltid svårt att spela bortamatch i Dalsland så jag är väldigt nöjd med poängen vi tar med oss hem."

Bäst i Smögen var enligt mig anfallaren/mittbacken Anders Henriksson tillsammans med målvakten Thomas "Tjom" Johnsson.

Simon Bank - Il Genio

"Wernbloom stod inte upp som en Håkan Mild. Han la sig som en mästerskapsribba under Linus Thörnblad."

/Simon Bank 090620

SUPER-MARIO!

Visst, det är Midsommaraftons sena kväll, jag är trött och något påverkad av alla de öl jag fått i mig.

MEN!

Maro Balotelli sänkte Sverige! Vilket moment, vilket avslut. Mario Balotelli är en fantastisk spelare och det finns INGEN fotbollsspelare jag önskar mer lycka än honom. Han har kämpat mot ingenting i hela sitt liv och alltid gått segrande ur striderna. Till hösten kommer han förhoppningsvis att vara en av nycklarna i lagbygget Inter.

VILKET MÅL!

******

Utvisningen han får är horribel. Eller som Mario själv säger: "- Domaren hade något personligt emot mig"

Det måste han haft. Utvusningen är helt sjuk och skulle domaren inte visat det röda hade det förmodligen slutat 3-0 till Italien. Att Svenskar kan bli så blinda i fotbollsslutspel är en gåta. Skulle lilla Sverige ha tagit poäng mot enorma Italien så hade det varit en bragd. Italien spelar med en man mindre större delen av matchen men fram till och med 80:e minuten håller man helt jämna steg. Forza Italia!

******

Avslutningsvis: Bjärsmyr och Wernbloom, vilka töntar. Ingen av er två kommer någonsin att vara i närheten av den nivån som Mario Balotelli är nu. Grina inte. Bit i hop och gör det ni är bäst på - att kötta.

FORZA ITALIA!!

Balotelli vs Giovinco

Sitter och ser på Italien - Serbien i U-21 EM och förväntningarna på Balotelli, Giovinco och Acquafresca har ju varit skyhöga innan turneringen. Lägg där till De Ceglie, Marchisio, Abate och Motta och du har ett fantastiskt lag.

Men...

Balotelli blev precis utbytt, en riktigt blek insats av Super-Mario och det enda han bjöd på var ett par vassa överstegare följt av ett lurigt skott som Serbiens målvakt lyckades stöta bort. Giovinco däremot! Vilken lirare, han har en enorm speed och har stått för ett par riktigt vassa nedtagningar. Acquafresca är väl lite mer måltjuv/skyttstypen och än så länge har han inte stänkt i alla fall.

Det som jag inte riktigt förstår är hur Balotelli, gång på gång när han har bollen, blir utbuad av den svenska publiken! Varför? Är det hans hudfärg? Eller är det för att han har en kaxig attityd? Vanligtvis älskar ju svenskar spelare som är okontroversiella och tråkiga så kanske är det det som gör Balotelli till ett "offer".

Jag tror, och hoppas, att Balotelli sänker Sverige med matchens enda mål. Givetvis slår Sverige Serbien så då kan dem gott förlora mot Italia.

******

Det blev seger mot Stenungsund i lördags, 5-2 och de sista 45 minuterna var bra mycket bättre än de första. Håfreström borta på tisdag, en "måstematch" för oss och vid skulle det bli vinst där har vi 4 segrar på de 5 senaste, starkt! Tyvärr är Christian Öster ute på oljerigg då, Öster som var smått fantastisk i lördags då han gång på gång snurrade upp vilsna Stenungsundsförsvarare. Ett tungt avbräck hur som helst. Ja just det, han stod för 4 (!) assist också.

******

Ronaldo och Kaká till Real för i runda slängar 1,7 miljarder kronor. Sjuka pengar. Men också sjuk värvningsfilosofi av spanjorerna. Inte är jag förvånad, men varför lägga ut fantasisummor på 2 spelare som den senaste säsongen bara varit en skugga av det vi sett tidigare av dem? Det kanske är en liten överdrift, men:

*Ronaldo var fantastisk 07/08, han var inte fantastisk i år. Kanske är en nytändning precis vad han behöver och i så fall är det bara att gratulera Real Madrid. Men ska han fortsätta lipa och låta ALLT handla om honom så tror jag att han snarare kan bli en belastning för det stjärnfyllda laget.

*Kaká har ju egentligen inte varit fenomenal sedan 06/07 då han på egen hand vann CL åt Milan. Visserligen har han haft mycket skador men ändå. Kaká är, när han är i slag, en helt fantastisk spelare med ett sjukt driv i steget. Men är han inte i slag är han ingen världsspelare direkt.

Jag hoppas det går åt he****e för dem, för laget alltså. Ronaldo kommer garanterat göra minst 20 mål (det krävs i och för sig inte så mycket för det i La Liga) och Kaká kommer nog springa sönder en del försvar. Kanske vinner man ligan, men jag tror verkligen inte på dem i CL. Man bygger ett lag från mittfältet och framåt (så som det verkar idag) och det är inget vinnande koncept.

******

Viktigt med pinne idag på träningen, jag delade in lagen och valde givetvis att ha Maisa i mitt lag då han allt som oftast fifflar med uret till sin egen fördel. Samtidigt placerade jag Alex Hassellöv i motståndarlaget då han fått typ 1 pinne på 132 träningar. Rutin var ordet, och då har jag inte ens fyllt 23 än!

******

Sen Balotelli gick ut har ju Serbien dominerat matchen och skapat en mängd livsfarliga chanser. Om det har ett samband? Inte vet jag, men så är det i alla fall. Forza Mario!!!



******

Förresten, vad är det med svenska experter och kommentatorer och bisittare och gamla tyckare? ALLA verkar ha som enda mål att, när det snackas Italien, snacka ner så väl landslag som liga. Var kommer hatet ifrån? När till och med Glenn Strömberg kritiserar allt som är löst och snackar som Glenn Hysén under en Liverpoolmatch (och då ska ni inte se Glenn som Italienälskare).

TACK Marcus Birro, för att du är den du är.
TACK Jesper Hussfelt, för att du är den du är.
TACK Petter Johansson, för att du är den du är.

Vi är inte många, men tillsammans är vi starka. Forza Italia.

******

Ja just de ja, Zlatan stannar i Inter. Lovely.

Serie A is going down.... Eller?

Titta på Kaká, så glad han ser ut. Nu vill han skriva historia och bli en legend i Real. Pajas. Silvio Berlusconi och Adriano Galliano är ännu större pajasar om de inte använder dessa 700 miljoner till spelarköp. Milan är en av världens största klubbar (om inte den största) genom tiderna men nu beter man sig som Genoa. Eller något annat lag som inte har råd att behålla sina stjärnor. För 1 vecka sedan fick jag ett stort leende på läpparna när jag tänkte på hösten och Serie As kommande återuppståndelse. Men efter det här känns det verkligen inte så. Inter och Moratti har råd att fortfarande vara en "storklubb", men om inte Milan har det vem ska då utmana Inter om Scudetton?
Juve? Ha Ha.
Roma? Ööhh.
Fiorentina? Men tjeena.
Genoa? Utan Milito & Motta, aaaa visst.

Med andra ord: Inter kommer nästa säsong att ta sin 18:e scudetto, och sen försvinner man väl som vanligt i åttondelen eller i bästa fall kvarten i CL.



Balotelli satte 1-0 målet när Italiens U-21 krossade Danmarks dito med 4-0. Han fortsätter att leverera och jag tror verkligen att han kan ta en plats i Italiens VM-trupp nästa år. Forza Mario.

******

Pato är osäker på om han verkligen vill vara kvar i Milan nu när Kaká lämnat. Gallianis svar kom snabbt: "Det är inte omöjligt utan det är HELT omöjligt. Pato stannar."

******

Maicons agent verkar vara en riktigt idiot. Han anser att Maicon förtjänar mer uppmärksamhet och säger att Maicon har flera intressenter, däribland Chelsea och Real. Förvånad? Förmodligen handlar det om att agenten vill få upp sin klients lön vilket i och för sig inte vore mer än rätt då Maicon är världens bästa ytterback.

******

Ricardo Quaresma skriver INTE på för Genoa! Nu hoppas jag verkligen att han får chansen i Inter igen. Att han får vara med på en hel försäsong och sen blomma ut till den spelare Mourinho trodde att han köpte.

******

Italienska supercupfinalen mellan ligamästaren Inter och cupmästaren Lazio kommer att spelas i "Fågelboet" i Peking den 8 augusti. Någon som vill åka med mig dit? Nej, tänkte det.

******

Träningen idag var bra, 16 pers och mycket jobbiga övningar. Viktigt att vinna spelet, 6-2 tror jag att det blev till oss. Alex trodde att det stod 4-3 till hans lag när vi ledde med 5-2. Fantastiskt.


Blogguppehåll...

...Har det varit i några dagar nu. En hel del har hänt i vår underbara fotbollsvärld men sett med mina ögon är det inte mycket som är positivt. Barcelona kom med ett skambud på Zlatan, varför frågar jag mig direkt? Zlatan, som helt rätt utsetts till Serie As bästa spelare, säljs inte för 250SMKR + att Inter får Eto'o och Barca Maxwell (!!). Kaká lär inom en snar framtid bli klar för Real (tyvärr), och då blir förmodligen prislappen ca 700SMKR. Det logiska i kråksången när det gäller Zlatans övergång är ju en prislapp på 700-750. Det är också detta som talar för att Zlatan stannar i Inter då Moratti inte lär vika sig i förhandlingarna. Zlatan har ju själv sagt att han trivs i Inter och att om han blir kvar så är han lycklig, dock vet vi nog alla att Zlatan helst vill till Spanien men Zlatan har mognat, helt klart.

******

Tung förlust mot Ed för oss i Smögen i lördags. Vi spelade stundtals fantastisk fotboll med våra mått mätta och skulle absolut vunnit matchen. Men icke. Eds målvakt stod för en grym insats och vi hade ingen skärpa i avsluten. Ed skapade visserligen chanser de också men den här matchen skulle vi ha vunnit. Flyt kommer och flyt går, så förhoppningsvis vänder det till helgen hemma mot Stenungsund. Då är jag tyvärr avstängd efter att jag fått mitt tredje gula för säsongen men vad gör det så länge Felix Hansson är med? Han var magisk på innermitten i lördags. Förmodligen den bästa insatsen av en innermitt jag någonsin sett (då jag själv spelat matchen). Hoppas det håller i sig.

******

Romafansen kastar bananer på Balotelli och Balotelli svarar: "Det var inget speciellt" Nej, kanske inte i dina ögon Mario då du blir utsatt för detta vecka ut och vecka in. Men ärligt talat? Mår illa när jag hör det. Usch.

******

Ska sova nu, träning imorgon kl 18.30. Hoppas som vanligt på mycket folk. Det har sett bra ut de senaste veckorna och jag hoppas att det håller i sig trots förlusten i lördags.

U-21 & Kaká

U-21 EM är ju faktiskt en riktig höjdare. Sverige har ett intressant lag och kan nog ta sig vidare från gruppen efter Italien som bör springa hem den. Italien har 4 anfallare uttagna i sin trupp som alla förmodligen skulle gått in i många europeiska A-landslag, titta här:

Acquafresca (Cagliari), Balotelli (Inter), Paloschi (Parma), Giovinco (Juventus)

Vilka lirare, sjukt. Den fantaaaastiske Macheda från ManU är inte med, men det var det väl ingen som hade trott?

Jag tror hur som helst stenhårt på Sverige. Toivonen, Harbuzi och Elm kommer nog ställa till en hel del oreda. OM nu Harbuzi får lira, hoppas på det.

******

Kaká verkar hamna i Real Madrid trots att han i går förmiddag förklarade att han VILL STANNA i Milan. Vad Milan håller på med vet jag inte, men kanske är det så att man helt enkelt behöver pengarna och skulle man få in de pengarna det rör sig om så förstår jag att man vill sälja.

******

Tänk om Zlatan & Kaká lämnar Serie A. Katastrof. Två av världens absolut bästa spelare kanske inte spelar kvar nästa säsong och om så blir fallet så är ett par saker säkra: Milan & Inter tappar i slagkraftighet - Ligan tappar stjärnglans - La Liga får 2 sjukt bra spelare.....

******

Gareth Barry är patetisk. Han har skrivit på för Man City (!). Finns det ETT skäl att gå dit? Om man bortser från pengarna? Hur som helst, när affären med Liverpool sprack i höstas förklarade han att han verkligen vill spela i ett lag som tävlar i CL och att det var drivkraften för honom att få spela där. Nu lämnar han för City ($$$) och ber samtidigt Villafansen om ursäkt. Pajas.

******

Min ljumske är fortsatt kass, i morgon när jag vaknar räknar jag med att vara smärtfri.... Eller absolut senast fredag morgon. Fan.

Rykten, rykten, rykten

Goal.com är en klassisk sida när det gäller de ICKE TROVÄRDIGA. Är sällan inne där men idag surfade jag dit och fick se en hel del intressant. Exempel från idag nedan:

Milan och Real Madrid har kommit överens när det gäller Kaká. €65m kommer affären att kosta och det enda som inte är klart är Kakás lön. Trovärdighet: 1/10 - Kaká sa tidigare idag att han vill stanna i Milan och att det nu är slutdiskuterat om detta. Goal.com kläckte nyheten om transfern vid 20 snåret ikväll.

Adriano dök inte upp på dagens träning med Flamengo, klubben förstår ingenting. Trovärdighet: 9/10 - Kommentarer överflödiga. I och för sig skulle Goal lätt kunna hitta på en sån här sak och skriva om det. Men här är dem nog rätt ute.

Visst är Silly Season en fantastisk tid på året, alla spelare är i princip på väg från sina klubbar, men i slutändan sker det inte så mycket stora värvningar. I år tror jag inte på någon större värvning. Eller jo, Ribery hamnar nog i Chelsea.

******

Smögens IF omnämndes idag på en av fotbollsgöteborgs största bloggar. Jag var på bild och det beror endast på att jag är god vän med författaren. SIF nämns hur som helst lite då och då då vi är ett så kallat "bloggenlag", alltså ett lag som bloggen har lagt fokus på. I övrigt handlar det mesta om Göteborgs lägre divisioner. LÄS HÄR!

******

De svenska landslagsspelarna är ense om att Zlatan är den som kommer att spela hjälterollen på lördag mot Danmark och det hade ju suttit riktigt fint. På tal om vår käre Zlatan, han visade ju upp enorma glädjescener efter sitt klackmål mot Atalanta i söndags och detta berodde tydligen på att han fått höra från bänken att Di Vaio och Milito också var uppe på 24 mål, därav glädjen då han nu satte sitt 25:e! Jag som trodde det var för målbonusen på 5.5 miljoner kr han fick för just det målet.......

******

Gerrard är rädd för Ancelotti! "Det är bra för Chelsea, men jag är inte så säker på att det är bra för Liverpool." säger han om tränarrekryteringen. Vidare hyllar han Ancelotti och berättar att han tycker att Carlo är en av världens bästa tränare.

******

Läser nu på den vanligtvis trovärdiga sajten Channel4.com att Maldini inte är säker på att Kaká stannar i Milan till hösten då han anser att Kaká varit väldigt kryptisk när det gäller övergången. Skumt uttalande...

******

Vi hade träning tidigare ikväll, 15 pers och bra fart. Jag joggade lätt vid sidan av då ljumsken inte är 100. Hoppas verkligen det funkar på torsdag för matchen mot Ed hemma på lördag vill jag inte missa.

Det är mycket som händer nu!

I korthet:

* Zlatan vinner skytteligan, sjukt stort! Glädjen efter klacken är fantastiskt. Stanna Zlatan, va ska du göra i Spanien?
* Leonardo tar över som tränare i Milan. Ett oprövat kort, kanske han gör en Pep?
* Carlo Ancelotti blev idag klar som ny tränare i Chelsea! Coolt, en Italienare som landslagstränare och nu även för en av de största klubbarna. Go Carlo.
* Kaka verkar vara nära en flytt från Milan. Till Real?
* Adriano gjorde mål i debuten för Flamengo, härligt.
* Florention Perez är nu ny president i Real Madrid. Enligt färska rapporter är det dock inte Zlatan som är target #1 utan ovan nämnda Kaka.
* Den gamle Leedsaren James Milner är uttagen i landslaget. Kul för honom.
* Smögens IF vann IGEN! 3-1 borta mot Hogstorp och nu har vi helt plötsligt 6 poäng. Till helgen möter vi Eds FF och där är ingenting omöjligt.
* Fredrik Söderberg verkar ha hamnat i en liten formsvacka då han inte målat i B-laget på ett tag. Chansen till att få spela i A-laget glider nu längre i från honom. Vi får hoppas på en uppryckning!
* Zlatan sa följande till Aftonbladet när Gre-No-Lis storhet kom på tal: "-Jag trodde redan jag var större än dem. Ha Ha."
* Figo lägger av, Figo var en gång i tiden världens bäste fotbollsspelare och de gamla stjärnorna lämnar nu fotbollen på löpande band. Figo, Nedved och så Maldini. Det var rätt så härligt att se Maldini bli utbytt i slutet mot Fiorentina. Alla kramar om honom, alla applåderar. Domaren applåderar! Sen blåser domaren av matchen mitt i hyllningen och skiter i stopptiden. Någon som bryr sig?
* Fabian Delph kan gå till Everton för 6 miljoner pund. Fan. Men hellre det än att han går till ManU för 10.

******

Matai, vad vill du ha reda på? Vilken liga jag tycker är bäst? PL är bäst, för att PLs 4 stora lag för tillfället är bättre än Serie As dito. De 16 övriga håller enligt mig likvärdig klass. Säg vad du vill ha reda på exakt så ska jag svara.

RSS 2.0