Balotelli vs Giovinco

Sitter och ser på Italien - Serbien i U-21 EM och förväntningarna på Balotelli, Giovinco och Acquafresca har ju varit skyhöga innan turneringen. Lägg där till De Ceglie, Marchisio, Abate och Motta och du har ett fantastiskt lag.

Men...

Balotelli blev precis utbytt, en riktigt blek insats av Super-Mario och det enda han bjöd på var ett par vassa överstegare följt av ett lurigt skott som Serbiens målvakt lyckades stöta bort. Giovinco däremot! Vilken lirare, han har en enorm speed och har stått för ett par riktigt vassa nedtagningar. Acquafresca är väl lite mer måltjuv/skyttstypen och än så länge har han inte stänkt i alla fall.

Det som jag inte riktigt förstår är hur Balotelli, gång på gång när han har bollen, blir utbuad av den svenska publiken! Varför? Är det hans hudfärg? Eller är det för att han har en kaxig attityd? Vanligtvis älskar ju svenskar spelare som är okontroversiella och tråkiga så kanske är det det som gör Balotelli till ett "offer".

Jag tror, och hoppas, att Balotelli sänker Sverige med matchens enda mål. Givetvis slår Sverige Serbien så då kan dem gott förlora mot Italia.

******

Det blev seger mot Stenungsund i lördags, 5-2 och de sista 45 minuterna var bra mycket bättre än de första. Håfreström borta på tisdag, en "måstematch" för oss och vid skulle det bli vinst där har vi 4 segrar på de 5 senaste, starkt! Tyvärr är Christian Öster ute på oljerigg då, Öster som var smått fantastisk i lördags då han gång på gång snurrade upp vilsna Stenungsundsförsvarare. Ett tungt avbräck hur som helst. Ja just det, han stod för 4 (!) assist också.

******

Ronaldo och Kaká till Real för i runda slängar 1,7 miljarder kronor. Sjuka pengar. Men också sjuk värvningsfilosofi av spanjorerna. Inte är jag förvånad, men varför lägga ut fantasisummor på 2 spelare som den senaste säsongen bara varit en skugga av det vi sett tidigare av dem? Det kanske är en liten överdrift, men:

*Ronaldo var fantastisk 07/08, han var inte fantastisk i år. Kanske är en nytändning precis vad han behöver och i så fall är det bara att gratulera Real Madrid. Men ska han fortsätta lipa och låta ALLT handla om honom så tror jag att han snarare kan bli en belastning för det stjärnfyllda laget.

*Kaká har ju egentligen inte varit fenomenal sedan 06/07 då han på egen hand vann CL åt Milan. Visserligen har han haft mycket skador men ändå. Kaká är, när han är i slag, en helt fantastisk spelare med ett sjukt driv i steget. Men är han inte i slag är han ingen världsspelare direkt.

Jag hoppas det går åt he****e för dem, för laget alltså. Ronaldo kommer garanterat göra minst 20 mål (det krävs i och för sig inte så mycket för det i La Liga) och Kaká kommer nog springa sönder en del försvar. Kanske vinner man ligan, men jag tror verkligen inte på dem i CL. Man bygger ett lag från mittfältet och framåt (så som det verkar idag) och det är inget vinnande koncept.

******

Viktigt med pinne idag på träningen, jag delade in lagen och valde givetvis att ha Maisa i mitt lag då han allt som oftast fifflar med uret till sin egen fördel. Samtidigt placerade jag Alex Hassellöv i motståndarlaget då han fått typ 1 pinne på 132 träningar. Rutin var ordet, och då har jag inte ens fyllt 23 än!

******

Sen Balotelli gick ut har ju Serbien dominerat matchen och skapat en mängd livsfarliga chanser. Om det har ett samband? Inte vet jag, men så är det i alla fall. Forza Mario!!!



******

Förresten, vad är det med svenska experter och kommentatorer och bisittare och gamla tyckare? ALLA verkar ha som enda mål att, när det snackas Italien, snacka ner så väl landslag som liga. Var kommer hatet ifrån? När till och med Glenn Strömberg kritiserar allt som är löst och snackar som Glenn Hysén under en Liverpoolmatch (och då ska ni inte se Glenn som Italienälskare).

TACK Marcus Birro, för att du är den du är.
TACK Jesper Hussfelt, för att du är den du är.
TACK Petter Johansson, för att du är den du är.

Vi är inte många, men tillsammans är vi starka. Forza Italia.

******

Ja just de ja, Zlatan stannar i Inter. Lovely.

Kommentarer
Postat av: Erik

Grymt!

En liten grej bara...

Petter Andersson = Petter Johansson?

2009-06-17 @ 19:18:34
Postat av: Adam

Aj då, misstag gör vi alla. Johansson ska det givetvis vara och det är åtgärdat nu....!

2009-06-17 @ 20:42:34
Postat av: Anonym

Att smyga in en så otursförföljd Hasselöv i vårat lag var rikitgt lumpet! :)

2009-06-17 @ 22:05:32
Postat av: Gli Azzurri

Grym blogg mannen! Keep up the good work!

2009-06-18 @ 22:46:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0