Det drar ihop sig

Det återstår 1 omgång av division 4. I lördags slog vi Håfreström med 10-1, veckan innan det torskade vi mot Stenungsund med 8-0. På söndag möter vi IFK Uddevalla borta, ett IFK som har ALLT att spela för. Vid seger står IFK som seriesegrare och division 3 avancemanget är då ett faktum. Även vi har allt att spela för, vinner vi samtidigt som Grebbestad bara tar 1 poäng så spelar vi division 4 även nästa år. Grebbestad tar emot Hogstorp hemma på Siljevi och jag kan bara hoppas att Hogstorp tvålar dit dem.

Det ser alltså tufft ut, men inte omöjligt. Jag anser verkligen att vi har ett lag som håller division 4 klass, absolut. Det som inte har hållit division 4 klass i år är träningsnärvaron. Vi har haft olika startelvor varomvarannan match och då räcker det inte längre än så här om man är nykomling.

Grebbestad spelade mot Vallen i lördags, 2-2 slutade matchen efter att Grebbestad kvitterat på en horribelt dömd straff i den 80:e minuten. Jag citerar Vallens IFs matchreferat:

"Domaren kändes väldigt partisk mot Grebbestad och våra spelarna blev mer och mer ofokuserade. De gör 2-2 på en märkligt dömd straff när de är 10 minuter kvar. Deras spelare springer in i Jonathan och kastar sig. Deras forward höll fast och kom sent in i stort sätt alla situationer, men såg aldrig något. Mycket märkligt. Vi fick en utvisning för en andra varning som han inte visste vad det var som hände.

Matchen slutade 2-2, mycket bra kämpat som vanligt killar.

Deras humör var så dåligt efter matchen, de undrade om man kunde göra något och rapportera det som hände. Det kändes obehagligt att det skall få förekomma.
Vi försöker att lära våra killar att var justa, men hur långt får en domare förstöra en match så som han gjorde. Det var tredje matchen i följd som vi hade honom, och han bor i Tanumshede några kilometer från Grebbestad..... ojdå!"

Det sjukaste av allt är inte ens sagt än: denna domare blåser i pipan på söndag när Grebbestad möter Hogstorp! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Att han även spelat i Grebbestad behöver jag väl inte ens nämna?

******

Hur som helst, vi har 2 träningar och 1 match kvar. Det enda vi kan göra är att träna bra och hoppas på att vi alla har en bra dag på söndag. 1-1 blev det förra mötet med IFK, då kvitterade dem sent. På söndag hoppas jag det är vi som skrattar sist.


Ranieri??!

Cagliari borta imorgon, rent historiskt sett är det en tuff match. 1 vinst för Inter på de senaste 5 försöken. Mourinho har varit i farten igen, hans senaste citat:

"Julio César kommer inte att spela imorgon, då han är väldigt trött efter att ha rört bollen 3 gånger mot Barcelona"

Romas nya tränare, Ranieri, tar ändå priset denna lördag:

"Även stenar vet hur Totti spelar nuförtiden"

Woooow? Får man säga så om Totti? Väntar med spänning på att Birro uppdaterar sin blogg.

******

Leeds leder efter en halvlek mot Gillingham med 2-0. Vi går som tåget i år! Liverpool hemma på tisdag men enligt coach Grayson ligger inte fokus där, utan i ligan. Bra, givetvis..

******

Stenungsunds IF borta imorgon, jag är råförkyld och försöker vila mig i form. Hade matchen varit i dag hade jag nog orkat 20, kanske 25 minuter.

Aj aj aj aj.

Det har varit enormt dåligt med inlägg den senaste tiden, och det trots att det hänt en hel del i den delen av fotbollsvärlden som jag synar noga varje dag:

* Leeds första poängtapp är ett faktum.
* Inter slog Parma med 2-0.
* Inter fick bara 0-0 hemma Barcelona.

Jag frågade mig såklart inte OM Leeds skulle tappa poäng, utan när. Det positiva är att det skedde på bortaplan, och att vi enligt rapporter var klart närmast segern. Man får heller inte glömma att Southend inte är ett dåligt lag...

__________

Interseger hemma mot Parma, Milito & Etoó gjorde ett var och Santon var, i mina ögon, alldeles lysande på ytterbacken. Milito kommer att göra 20 mål i år. Punkt.

__________

Att Inter "bara" fick 0-0 mot de spanska jättarna är ju givetvis ett kanonresultat. Första halvlek såg bra ut, andra halvlek såg... Tråkig ut. Barcelona hyllas av dem flesta idag, har dock läst en lysande krönika signerad Simon Bank (vem annars). Bank är fantastisk. Matchen i övrigt då? Jo, de första 45 såg HELT okej ut. De andra 45 var en uppvisning av Inter. Jag är helt övertygad om att de fick klara order av Mou i paus att gå ut och försvara sig för att sedan satsa på kontringar med vindsnabbe Etoó och finurliga Milito på topp. Visst hade Barcelona lägen, men dem skapade väl TVÅ riktigt farliga målchanser på hela matchen. Walter Samuel & Christian Chivu var helt fenomenala. Messi är Gud. Zlatan är Zlatan, men jag saknar honom inte.

+++ Samuel
++ Chivu
+ Zanetti

Usel var Muntari. Nonchalant som få. Cambiasso, bli spelklar. NU!

____________________

Milan vann mot Marseille trots en usel andra halvlek, jag har aldrig gillat Pippo - kommer nog aldrig gilla honom heller. Men vilken gubbe. Han öser in mål när det verkligen behövs. En legend, redan nu.

Fiorentina vägde för lätt mot Lyon, jag räknar dock med att Viola visar upp sig från sin bästa sida hemma i Florens!

_____________________

Nu ska jag snart njuta av helgen, innan dess siktar jag på att kunna trolla bort den förkylning som bitchslappar mig i ansiktet 24/7. Tackar gud dagligen för Otrivin Nässpray men det måste bli bättre innan söndag. Då möter vi Stenungsund borta och den tänker jag inte missa. Nösnäsvallen är klassisk fotbollsmark.

Ciao!

Aut omne aut nihil

SMÖGENS IF
Har precis kommit hem efter kvällens träning. Sammanfattning följer:

PÅ PLUSSIDAN
   * Bra träning, mycket på grund av att vi...
   * ... var 16 pers (!), härligt!
   * Mina fötter, som de senaste 10 dagarna mått fruktansvärt, kändes kanon.
   * Det kändes lite grand som att vi var "en go gäng" igen!
   * Alex är tillbaka efter skada! Welcome back!

PÅ MINUSSIDAN
   * Utebliven pinne, sjukt.
   * Fick en smäll på foten av Robin B, men jag klandrar honom inte. Jag är lite som Ljungberg: Alltid steget före pga mina rappa fötter, då får man mycket stryk...........
   * Regn och blåst i 1h45m, lovely.

Pinnen jag aldrig fick men borde fått svider. Vi ledde med 4-3 då jag fick smällen och gick av, jag trodde att träningen i princip var slut. Förmodligen har Maisa, sin vana trogen, lagt till 3-4 minuter så att hans lag kunde vända. Inga konstigheter! Nu har vi match mot Hogstorp på lördag och om inget oförutsett händer kan vi ställa ett riktigt starkt lag på Havsvallen. Då Bohus/Dal-lagen i Div 3 ser ut att göra bort sig fullständigt har vi nu inte biffen i våra egna händer, men vi får ta en match i taget... Och försöka vinna varje match, en svår uppgift men inte omöjlig. Vi brukar vara bra de sista 5 matcherna, det ska vi vara även i år.


FC INTERNAZIONALE
Landslagsuppehållet gör mig lite smått galen, det har ju bara gått 2 omgångar. Som tur är har jag en jäkligt god karamell som jag suger på (4-0, remember) och det gör det hela lite lättare. Nu får vi i stället hålla tummarna för Sverige på lördag. Förhoppningsvis kan det lossna för vår käre Zlatan, men förmodligen fortsätter han att vara iskall i landslaget.


LEEDS UNITED
Jag fyller år den 22 september och jag har redan fått den bästa presenten man kan få, Liverpool kommer till Elland Road på MIN födelsedag och det lär bli åka av. Liverpool who?


******

I övrigt noteras att bloggen har haft väldigt mycket besökare, med mina mått mätt, de senaste dagarna. Kul, kanske borde man skriva "kontroversiella" saker oftare? Som jag skrev till Anders S på Facebook: Har man åsikter som man tycker är tillräckligt vettiga för att skrivas ner på papper så kan man lika gärna dela med sig av dem...

Må gott mina vänner, och har ni inget bättre för er så kom till Havsvallen på Smögen nu på lördag kl 15.00! Hogstorp står på ena sidan, vi på den andra.

Ciao!

RSS 2.0