Pep Guardiola

Spana in 1.13 min in i videon, Pep Guardiola som bollpojke för en herrans massa år sedan. Blåvitt är det ena laget....!


 

Barcelona är världens bästa lag

Ja, så är det! Och rättvis var segern. ManU såg ut som de brukar fram till att Barcelona gjorde 1-0, men efter det var det bara ett lag på planen. Man spelar ut ManU efter noter och det Pep precis lyckats med är ofantligt stort. En trippel sin FÖRSTA säsong som tränare, i klubben han älskat sedan den dagen hans navelsträng klipptes. Stort var ordet!

Matchens lirare var i mina ögon Xavi, vilken fantastisk blick för spelet och vilka fantastiska passningar. Enkelt, svårt, stenhårt, genialt. Xavi är magisk.

Det som förvånar mig mest är sättet som ManU faller ihop på efter Barcelonas ledningsmål. Barcelona dominerar resten av matchen men att ManU KUNDE tappa sitt spel på det sättet trodde jag inte var möjligt.

******

Matai, tråkigt att du inte förstod någonting av mitt inlägg angående PL vs Serie A, men du får läsa det en gång till så kanske det klarnar lite. Jag tycker jag höll en bra nivå och inte föll in i ett subjektivt skrivande.

******

Sträckte ljumsken igår, känns kasst idag men förhoppningsvis går det över fort. Match mot Hogstorp borta på fredag kväll och den vill jag inte missa. Vi får hoppas på det bästa.

Premier League vs Serie A

I varje litet fotbollsintresserat hörn diskuteras det ofta vilken liga som är bäst och svaret blir i 9 fall av 10 detsamma: Premier League är den bästa ligan. Jag kan inte säga emot då PL har 3 lag (ManU, Chelsea, Pool) som de senaste åren varit fantastiskt bra, framförallt i CL. MEN, ser man på PL & Serie As 16 övriga lag så anser jag att Serie A håller högre klass. Senast det gick 2 engelska lag till kvartsfinal under samma säsong i Uefacupen (de "sämre" lagens turnering) var 99/00 då Leeds (!) och Arsenal avancerade. 

Så här har det sett ut de 5 sista säsongerna:
08/09 - 1 lag från Serie A till kvartsfinal, 1 lag från PL till kvartsfinal
07/08 - 1 lag från Serie A till semifinal, inget från PL till kvartsfinal
06/07 - Inget lag från Serie A till kvartsfinal, 1 lag från PL till kvartsfinal
05/06 - Inget lag från Serie A till kvartsfinal, 1 lag från PL till final
04/05 - 1 lag från Serie A till semifinal, 1 lag från PL till kvartsfinal

Om man ger Kvartsfinal 1p, Semifinal 2p och Final 3p så hamnar Serie A på 5 poäng och PL på 6 poäng. Jämnt! 05/06 då Middlesbrough kom till final hamnade man på 14:e plats i ligan, allt krut på cupen med andra ord.

Detta är förmodligen inte världens bästa metod om man vill avgöra vilken liga som har bäst "dåliga" lag men ändå lite intressant. Man kan förmodligen diskutera detta fram och tillbaka i timmar men jag tror inte man kommer komma fram till något vettigt. Sammanfattningen är att lagen under toppskiktet är jämna i PL & Serie A. Lite kuriosainfo är att Tottenham & Man City (som båda deltog i Uefacupen i år) spenderade 3,3 miljarder SKR på spelarköp inför årets säsong. City tog sig till kvarten...



Varför är Premier League den bästa ligan? Nedan jämförs ligorna i siffror sett utifrån de 4 stora lagen.
PL: ManU,Chelsea, Pool, Arsenal  -  Serie A: Milan, Inter, Juve, Roma

Köpbudget (08/09):
PL: 2079 miljoner SKR
Serie A: 1995 miljoner SKR
Kommentar: Nästan ingen skillnad alls, alla storlagen spenderar mycket pengar på spelarköp. Pool värst med 792 och Chelsea (för en gångs skull) lugnast med 241.

Att PL har enorma TV-avtal är väl ingen hemlighet, en enkel anledning till varför de går så bra för PL-lagen är helt enkelt TV-avtalen. Eller....?
TV-avtal (08/09):
PL: 4373 miljoner SKR
Serie A: 4840 miljoner SKR
Kommentar: De italienska topplagen får tillsammans in nära en halv miljard mer från TV-avtalen än PL-lagen. Anledningen till detta är att i Serie A får topplagen nästan hela kakan för sig själva samtidigt som de sämre knappt får någonting. I PL delas hälften av alla pengar på alla lagen, 25% baseras på ligaplacering och resterande 25% på hur mycket man syns i rutan. Totalt drar PL in lite mer än 10 miljarder, Serie A knappt 5. Ändå lyckas inte PLs Uefacuplag bättre, kanske på grund av de ofta sinnessjuka transfersummorna som finns i PL, man köper och säljer spelare till varandra för alldeles för stora summor. Att då Serie A inte lyckas bättre som shoppar för lika mycket kan bero på att man värvar dåligt (Ronaldinho, Quaresma, Mancini) eller kanske är det för att Serie As bästa lag (Inter) helt saknar vinnarmentalitet i Europa, samtidigt som Milan & Juve inte hämtat sig från Calciopoliskandalen ännu.

Matchintäkter (biljetter & annan försäljning 08/09):
PL: 151 miljoner SKR per match (2869 på en hel säsong) 
Serie A:  41 miljoner SKR per match (779 på en hel säsong)
Kommentar: Här skiljer det enormt, PL har världens modernaste arenor och Serie A har motsatsen. Man U och Arsenal drar in 48 miljoner var per match samtidigt som Inter och Milan drar in futtiga 13 resp. 12.

Publiksnitt PL 1998/2008: 30586/38975
Publiksnitt Serie A 1998/2008: 31160/23180


Man kan grovt säga att Serie As medicin är att ta tag i arenafrågan. På 10 år har Serie A tappat 25% samtidigt som PL ökat 25%. I Serie A står man upp, eldar med bengaliska eldar och kastar in mopeder på planen. I PL sitter man ner i sin helt äkta och officiella matchtröja och hejar fram sitt lag. Spontaniteten är försvunnen i PL, men man har just nu världens bästa liga eftersom att man valt bort de fansen som Serie A omedvetet "satsar" på: Ungdomar och arbetare.  Jag tror att Serie A kommer komma grymt starka till höstens CL-spel, Milan & Juve har fått återhämta sig ytterligare en säsong efter skandalen, Inter har en tränare med vinnare intatuerat i pannan och i den nya Europacupen kan Genoa ta hem det.

******

PL har ett bättre toppskikt nu, men tar Serie A tag i arenorna kommer man krypa närmre enligt "experterna", men jag tror inte helt på det. Med de lagen Milan, Inter, Juve har ska man MINST ha ett lag i semifinal i CL varje år. Och det kommer de ha 09/10, tro mig. Alla topplagen (ex. Roma) har svinrika ägare i ryggen och de shoppar ju för lika mycket som PL-lagen. Den stora anledningen är att PL har influerats av alla nyförvärv från andra länder som kommit dit med teknik  och ett "spela-bollen-på-backen" tänkt, samtidigt som nyförvärven har anpassat detta till det höga tempot som alltid kännetecknat PL. En gyllene kombination. Alla storhetsperioder går över och PLs nyss påbörjade tror jag inte blir långvarig. Dock tror jag att ManU vinner imorgon, Barcelona är ett fantastiskt lag men ManU har i år varit en maskin som har krossat det mesta i sin väg.

******

Danskarna säger att de "kan" Zlatan Ibrahimovic. Ha ha ha. Jag tror inte de sa samma sak om Michael Laudrup förr i tiden. Lagerbäck la också en go kommentar om Zlatans påstådda Interflytt då det ryktas att Zlatan vill till en "större" klubb. "-Finns det större klubbar än Inter?" frågade Lagerbäck reportern. Mitt svar är ja, men det finns större klubbar än Real Madrid också. Och Barcelona.

******

Ricardo Quaresma ser ut att hamna i Genoa nästa säsong, synd. Jag hade verkligen velat se honom på San Siro igen. Hoppas han blommar ut i Genoa och kommer tillbaka 2010/2011 (han blir nu delägd av Genoa & Inter).

******

Jermaine Beckford tackade idag NEJ till ett nytt kontrakt med Leeds, han försvinner förmodligen i sommar. Otroligt tungt men ändå väntat. Hur ersätter man en gubbe som gör 27 mål? Suck.



Ekonomisk fakta och inspiration är från det eminenta fotbollsmagasinet FourFourTwo. Magiskt magasin.

Paolo, Nanne & Per



Går inte att sluta tänka på den lilla klick ultras som buade åt Paolo igår. Titta blicken. Jag ryser bara jag hör Maldinis namn men varenda liten rad jag läser om de få idioter från i går får mig att känna avsky. Det blir liksom obekvämt i hela kroppen. Maldini är en legend och den enda i sitt slag. Hur dum i huvudet man än är så borde man inte kunna bete sig så illa som de gjorde i går.

******

Nanne Bergstrand och Per Olsson (tränare i Gefle) är Leedsfans! Det är tydligen inte bara Olof Lundh, Per Gessle och Pelle Blohm som är ordentligt uppfostrade.....

******

Yoann Gourcuff har nu sagt att han INTE vill till Milan, han vill stanna i Boredeaux. Kan det bero på att han inte vill ha Ancelotti som tränare, igen, och bli förpassad till bänken till förmån för Slödoorf, igen?

******

ManUs JUNIORLAG slog Hull i går. Hull hade ALLT att spela för, verkligen allt. En ödesmatch där 700 miljoner kronor stod på spel. Hull förlorade med 1-0. Det ska inte kunna hända, är man ett bottenlag i världens bästa liga och slåss för sin existens så SKA man slå ManUs juniorer. Alla dagar i veckan. Torino och Bologna hade slagit Hull 9 gånger av 10.

******

B-lagsmatch på Havsvallen om en stund, jag tänkte åka ut och syna Fredrik Söderberg som bör vara aktuell för A-lagsspel snart om målproduktionen fortsätter! Sibräcka/Valla står för motståndet och de har vunnit alla sina hemmamatcher men bara tagit 1 poäng borta, så om allt går som det ska blir det ytterligare en seger för Sotenäs bästa (och enda...) B-lag!

Säsongens första seger!

Smögens IF - Vallens IF 1-0
Fantastiskt skönt med en seger, det finns ingenting bättre än att vinna med 1-0 och avgöra sent. I går hade vi för första gången i år marginalerna på vår sida då Vallen sköt en straff i stolpen. Det var riktigt bra stämning på Havsvallen igår och när vi gjorde 1-0 så kändes det som att vi precis avgjort ett derby i Milano. Okej, kanske inte riktigt så men det jublades en hel del i alla fall! Kul! På lördag möter vi Hogstorp borta och då är tyvärr inte Felix med (som var innermitt och bra igår).

******

Paolo Maldini spelade i dag sin sista match någonsin på San Siro. Sjukt. Något som är ännu mer sjukt är att en liten del "fans" från curva sud höll upp en banderoll där det stod: "Det finns bara en kapten" samtidigt som de vrålade Franco Baresis (!!!) namn. Maldini hann med ett ärevarv men verkade märkbart irriterad efteråt och han gav bara en kommentar om det inträffade: "Jag är stolt att jag inte är en av dem."

Hyllningarna av Paolo Maldini har avlöst varandra överallt den senaste veckan och det med all rätt. Paolo är ett unikum och förmodligen kommer vi aldrig någonsin få uppleva en sådan spelare igen. Han har spelat på toppnivå i 24 år. 24 år!! Jag är snart 23 år gammal....

******

Alan Shearer som igår sa att han var helt säker på att Newcastle skulle hålla sig kvar i PL fick givetvis fel. Att Newcastle inte klarar av att hålla sig kvar i PL med det laget är även det sjukt.

******

Leeds verkar ha erbjudit Jermaine Beckford ett nytt kontrakt. Skulle han stanna så tror jag att det kan gå vägen. Men varför vill han stanna? Han hade erbjudande från flera PL-lag inför denna säsongen och det verkar väldigt märkligt om han väljer att stanna i Leeds. Kanske är det så enkelt att han vill hjälpa klubben upp och är stolt att representera klubben, jag hoppas det är så. Stort i så fall!

******

Matai, loser kan du kalla någon i KIF, vi har ju i alla fall vunnit en match nu....!

******

Till sist, hur fan sitter Henrik Rydströms tröja? Det är nog det tigthaste jag någonsin sett.

Mourinho till Real?

Mannen som vi antingen älskar eller är avundsjuk på ska enligt Florentino Perez ta över Real Madrid till hösten. Att ryktet ens kommer ut är sjukt. Säger Mou att han ska stanna i Inter, så gör han det. Han vill in i historieböckerna och skulle han lyckas att ta Inter hela vägen i CL så skulle han bli en legend i Inter. Inget snack om saken.

******

Milito & Motta verkar bli klara för Inter inom det närmaste. Jag har ingen direkt åsikt här, har sett Genoa alldeles för lite i år för att tycka något men att betala runt 200 miljoner för en 30-åring (Milito) känns ju inte direkt briljant.

******

Milan kan få legenden Marco Van Basten som ny tränare. I mina ögon kan Marco bara misslyckas, han har väl inte presterat ett skit som tränare? Och att då ta över ett Milan som skulle döda något för en scudetto är minst sagt riskfyllt. Skönt är dock att Milan ALDRIG sparkar sina tränare så det största hotet om scudetton nästa år för Inter lär bli Juve. Diego är en grym värvning.

******

Ingen glömmer väl Ambrosinis uttalande efter att Inter vunnit Scudetton samtidigt som Milan vunnit CL? "Ni kan stoppa upp scudetton i röven!" Våran underbara Marco Materazzi svarade i söndags, ett par år efter: "Jag har 17 scudettos i röven, och jag har plats för många fler!" Haha. Matrix-Ambro 1-0.

******

Enligt Ola Wiklander/Gazzettan så kan Inters startelva anno 2009/2010 se ut så här:
Julio Cesar
Maicon, Carvalho, Samuel, Chivu
Cambiasso, Deco, Thiago Motta
Balotelli, Milito, Ibrahimovic

Jag skulle inte klaga!

******

På lördag är det ny seriematch med Smögen. Vallens IF står för motståndet och efter 5 raka förluster är vi verkligen i behov av en seger. Christian Öster är tillbaka men 3 andra är i väg på bröllop. Tror dock att det vänder nu. Och om det inte gör det så ser det riktigt riktigt tungt ut. Det gör det ju nu med men en seger på lördag och vi är med i matchen igen.

******

Jag är ledig imorgon, vad gör man en ledig dag när man inte har match? Promenerar? Fikar? Vi får se..

******

Avslutningsvis ett citat signerat The Special One:

"It is much easier to win in England than in Italy. Manchester United, Liverpool and Chelsea are better than Inter, Milan and Juventus but below that there is much more strength in the Italian League.

Man Utd, Pool, Chelski är bättre NU, men det vänder. Förhoppningsvis redan i höst.


Campione D'Italia!

Milan klarade inte av att ta 3 mot Udinese och Inter blev alltså mästare i kavaj i går kväll. Underbart med ytterligare en titel men det som glädje mig mest i går kväll var Zlatans uttalande: "Nästa år ska vi vinna allt!"

Att Inter vinner allt nästa år vågar jag inte tro på, men jag vågar verkligen tro på att Zlatan stannar i Milano.

Matchen mot Siena ikväll ska bli riktigt rolig att titta på, det dracks nog en del alkoholhaltiga drycker i går och det ska bli intressant att se hur Mourinho formerar laget.

******

ManU & Barca vann även dem sina ligor i går och ingen är väl förvånad. Hyllningsinlägget till ManU kommer inte idag, men tyvärr är det berättigat om det kommer ett. Barcelona och Spanien är jag inte ett dugg intresserad av men kul för Pep.

******

Silly Season närmar sig och det lär hända grejer i sommar, alla världens storstjärnor (förutom Messi) ryktas vara på väg bort och det lär bli minst 1 övergång där transfersumman ligger på +600 miljoner.

******

Ny förlust för Smögen, jag var avstängd och såg inte matchen mot Åmål i Åmål men 8-2 i baken är aldrig bra. 5 raka förluster och nu ser det riktigt tungt ut. Det är dock många matcher kvar och jag tror att vi kan klara detta, men en vinst nu på lördag mot Vallen känns som ett måste.


Tomheten som inte går att förklara i ord

För nästan exakt ett år sedan satt jag på Wembley i London med huvudet nerböjt mellan knäna och jag hade precis sett Leeds United förlora Play-Off finalen mot Doncaster. Andra vitklädda supportrar lämnade arenan sakta men säkert och flera av dem dunkade mig i ryggen och sa: "Come on mate, we're Leeds!"

Senare den kvällen, efter X antal öl, kände jag hur optimismen spred sig och man konstaterade att "NÄSTA säsong, då går vi upp. Vi fick ju börja denna säsongen med 15 minuspoäng."

"Nästa säsong" tog slut för 30 minuter sedan. 1-1 hemma mot Millwall inför 37000 räckte inte. Vi är utslagna ur ett Play-Off för tredje gången på fyra år. Leeds kommer även nästa säsong att spela i League One. League One, vad i helvete är det för jävla liga?

Alla som stöttar ett lag vet att det finns glada tider och det finns dystra tider. ALLA lag har oflyt, och alla supportrar har någon gång känt sig så frustrerad och besviken att man inte vet vad man ska ta sig till. Men jag vill påstå att vi Leedssupportrar har genomgått något som sträcker sig långt över all annan "smärta" man kan känna som supporter.

Jag vet inte hur länge jag kommer att ha samma intresse för Leeds som jag har nu. Jag ser 4, kanske 5 matcher per år. Jag kan inte "tycka till" om spelarnas insatser efter helgens ligamatch, jag kan inte säga: "för fan, sälj honom!" och jag kan definitivt inte diskutera Leeds med någon annan, who the fuck cares?

Chelseafansen gråter floder för att de inte gick till final i CL i år, Milanfansen MÅSTE få vinna en scudetto snart, Real Madridfansen KRÄVER en ligatitel nästa säsong. Alla dessa lags fans har i år fått känna på hur det är att ha motgångar, fast på en helt annan nivå än det vi Leedsare känner. Jag är rent utsagt så fruktansvärt jävla trött på att se mitt älskade Leeds harva runt i en jävla skitdivision och möta en massa skitlag. Jag är så jävla trött på att inte kunna se mitt lag varannan vecka på TVn med en kall öl i handen. Jag är så jävla trött på att hålla på ett lag där jag inte vet om vår lagkapten är vänster- eller högerfotad.

******

Fredag imorgon, säsongen är slut och vi förlorade mot fucking Millwall. Men va fan, NÄSTA säsong då går vi upp, det lovar jag.......

____________________________
Forever Leeds, Forever Proud

Zlatan till Spanien...

...för han verkar inte trivas speciellt bra i Italien för tillfället. Inter hade i söndags chansen att säkra scudetton och om så blivit fallet skulle det givetvis varit en rejäl segerfest när man kommit hem till Milano. Då Zlatan var avstängd väljer han att åka hem till Malmö! Sjukt gjort av honom, nu blev det inget guld till Inter. Men om det hade firats på kvällen, vad fan hade Zlatan gjort då? Vad är han ute efter?

Massimo Moratti går, SOM VANLIGT, ut och försvarar Zlatan och han sa bland annat att "Zlatan visste att det inte skulle bli något guld i söndags". Vad Zlatan tänker på/med har jag givetvis ingen aning om, jag hade förstått honom till 100% om det rörde sig om familjeproblem eller dylikt men inga rapporter har sagt något om det.

Vill han inte stanna i Inter så ska han inte göra det. En försäljning av Zlatan skulle inbringa minst 650-700 miljoner och det är rejäla pengar, rent utav SJUKA pengar.

******

Det dyker upp mer och mer rykten för varje dag som går. Senaste är att Fabregas ska till Inter för 700 miljoner. Arsenal svarade direkt på ryktet: "Cesc är inte till salu för alla pengar i världen" och det förstår jag. Nu är han ju dessutom kapten i Arsenal och det enda skälet till att han skulle kunna gå är väl om han själv skulle vilja det vilket inte är omöjligt, men i så fall tror jag inte han har Italien och Inter som förstaval...

******

Real & Ronaldo överens? Enligt spanska El Pais, som enligt Fotbollskanalen.se är en ansedd tidning, kommer han att kosta 860 miljoner och får en veckolön 3 miljoner. Sjuka, sjuka, sjuka pengar.

******

Silvio Berlusconi sade igår följande: "Vi förlorade titeln pga Ancelotti". Riktigt märkligt uttalande av Milans president men förmodligen är det väl så att Ancelotti lämnar Milan för Chelsea och Silvio vet om detta, blir förbannad och kläcker ett magiskt citat avd. fotknölssågning.

******

Det känns verkligen som att Milan är mer Pazza än Inter, när Milan lirar på topp är man bäst i världen men lägstanivån är betydligt lägre. Inter har i år varit ganska tråkiga, Mourinho har en del att fundera på till nästa säsong. Kommer Milan & Juve i gång på allvar så lär det krävas bättre insatser än i år.

******

Till sist (nästan) lite procentsatser, alltid trevligt.

Zlatan lämnar Inter  -  75% chans
Ronaldo lämnar ManU  -  20% chans
Fabregas lämnar Arsenal  -  20% chans
Leeds avancerar till Championshit  -  50% chans
ManU vinner CL  -  80% chans
Smögens IF håller sig kvar i Div4  -  50% chans (säsongen är lång)

******

Christian Vieri ska börja marknadsföra kondomer. Ha ha ha. Magiskt var ordet.

Super Mario

2-2 borta mot Chievo är ingen katastrof, speciellt inte nu när Milan "bara" fick 1-1 mot Juve. Mario Balotelli visade än en gång vilken fantastisk spelare han är. Överskattad? Mm men tjena!

Titta och njut!

 

Såg inte hela Milan-Juve men varje gång jag zappade över kändes det som att en straffsituation rullade. Milan kanske borde haft en? Tråkigt också att Genoa tappade poäng, 3 poäng upp till Fiorentina nu och det ser inte ut att bli CL för Genoa nästa år. Milito+Inter blir nog verklighet i så fall.

******

Zappade in Manchester derbyt kl 1430 idag, somnade 1432 och vaknade upp 1515, ett snabbt knapptryck och Chievo-Inter var på. Det var dock en ganska medioker historia och Inter utan Zlatan är ett rätt så fantasilöst lag. Balotelli står för finessen och gör det bra, men en klubb som Inter ska inte behöva lägga så mycket ansvar på en 18-åring.

******

LFF-matchen i går gnager fortfarande i huvudet. Fruktansvärt tungt. Ingen match för mig på fredag mot Åmål så imorgon blir det hemmamatch med b-laget. Det var ett tag sen och enligt rapporter har vi rätt bra lag med Fredrik Söderberg som joker på bänken, spännande!

Förlust & Utvisad

Förlust med 6-3 mot LFF:

0-1
1-1
2-1
2-2
3-2
3-3
3-4
3-5
3-6

Vi tappar ledningen två gånger i matchen och hälften av målen vi släpper in FÅR inte släppas in. Själv blev jag utvisad efter 80. Fick ett gult efter en sen tackling i första, och sen efter en av många tveksamma domslut, så säger jag: "Gubbar, vi får inte de här situationerna av domaren idag!"

Ett klargörande.

Visst är det onödigt, och visst kan en domare som har noll känsla ge mig mitt andra gula där. Det sjuka är att domaren drar genast upp kortet, LFF spelarna börjar gapa: "Han har redan ett!!" och då ger domaren mig en blick som säger: "oj fan, det hade jag inte koll på"

Jag klappar domaren på axeln och säger det till honom: "Det hade du ingen aning om"

Då sa han ingenting. Inte ett ljud. Jävla pajas.

Förmodligen kommer det vända för oss, vi leder 2 gånger på hemmaplan och förlorar ändå.

******

En jävligt pissig dag blev precis ännu sämre, Millwall - Leeds 1-0.

******

Nu tar jag till flaskan. God natt mina vänner.

Derbyt - en riktig ödesmatch

Nedanstående text är hämtad från Lysekilposten.se

Bara tre spelade omgångar, men ändå får väl derbyt på lördagseftermiddagen på Havsvallen ses som något av en ödesmatch. Både hemmalaget Smögens IF och Lysekils FF är nämligen i skrämmande behov av en fullpoängare.

- Jo, det får man väl säga. Det har ju inte varit någon lysande inledning för vare sig LFF eller för oss, erkänner Smögens spelande tränare Richard Maisa när LP-sporten pratade med honom dagen före den viktiga matchen.
Lite problem med laguppställningen har Smögen också. Inte minst därför att man tvingas undvara både Christian Öster och Jonathan Gerrbo, där arbetet lägger hinder i vägen för den här målfarliga duon.

Benny från start?
Däremot är Alexander Hassellöv nu helt fri från sin skada och han spelar givetvis från start, en snabb och målfarlig herre som LFF-försvaret verkligen får se upp med.
Det är inte riktigt klart vem som tar plats bredvid Alexander Hassellöv i anfallet.
- Jag funderar på att låta Benny Ljungqvist spela från start, avslöjar smögentränaren.
Lysekils FF ställer upp med i princip samma lag som i förlustmatchen hemma mot Eds FF förra lördagen. Enda undantaget är Patrik Moberg som då tvingades utgå i andra halvlek på grund av en sträckning. På hans plats går istället Patrik Bladh in.

Noll poäng
Smögen har noll poäng efter de tre spelade omgångarna medan LFF-arna efter två oavgjorda matcher bara skrapat ihop två poäng. I allra högsta grad är de båda lagen i behov av en seger.
Lysekils FF har trots allt avslutat sina tre spelade matcher bra, men starten och första halvlekarna har definitivt inte varit bra.
För Smögen är förhållandena precis tvärt om. Man har startat matcherna bra men i slutet av andra halvlekarna har man inte riktigt orkat.

Nu måste det vända
Vad är det då som talar för att hemmalaget skall ta sina första poäng i årets seriespel?
- Jag tycker ändå att vi är på gång. Nu senast mot Henån gjorde vi en riktigt bra match men förlorade med uddamålet och nu måste det vända, slutar Richard Maisa.

Smögens IF - Lysekils FF

Otroligt viktig match imorgon, match mot LFF hemma på Havsvallen kl 1500. LFF har, precis som vi, inlett säsongen ganska illa - 2 poäng på 3 matcher är ju ingen katastrof men det laget som förlorar imorgon har en rejäl uppförsbacke. Jag läste på facebook tidigare i veckan att Patrik Moberg (LFFs bästa back) är skadad och förhoppningsvis ställer det till det för dem. LFF har även en klassiker i mål! Conny, tidigare mittback och betydligt äldre än mig, står i mål. Han har tydligen varit riktigt bra i mål vilket är lite, ja, coolt?

Detta tror jag blir avgörande imorgon:
   * Första 15, vi får INTE inleda okoncentrerat och släppa ett tidigt, full fokus från start!
   * Vår initiativförmåga: VILJA ha boll, löpa UTAN boll.
   * Alex Hassellöv: Nu tillbaka HELT frisk, lossnar det för honom vinner vi matchen.

******

Daniele De Rossi till Inter för 400miljoner? Detta kan tydligen bli sanning om Roma missar Champions League. Det skulle kännas väldigt konstigt dock, De Rossi är grymt duktig, men han har ju öppet hånat Inter vid flertalet tillfällen och att han nu skulle vilja spela där känns....konstigt?

******

Ska snart se på Hockey VM (!!). Det är tydligen semifinal ikväll och Sverige är tydligen med. Jag tror Sudden avgör på pass från Foppa.......

******

Millwall-Leeds imorgon. I Play-Off slutspelet räknas INGA bortamål. Jag har aldrig förstått poängen med bortamålsregeln? Jag antar att de gubbarna som beslutat om det hade förhoppningar om att främja en offensivare fotboll, men blir det verkligen så? Hur som helst, jag tror verkligen att vi får med oss ett oavgjort resultat från The Den men skulle det bli uddamålsförlust så är det ingen katastrof, vi är grymt starka på ER och med 35.000 vitklädda i ryggen blir det förhoppningsvis en enkel match i returen.

Förväntad startelva enligt Leeds SvenskaFans redaktion:

Ankergren
Douglas-Naylor-Sodje-Parker
Snodgrass-Kilkenny-Howson-Delph
Beckford-Becchio

******

M.O.T.

Så ska det se ut!

Bra, mycket bra.


Reflektioner

Champions League är tillsammans med VM det största du kan vara med om som fotbollsspelare, skillnaden är att CL kan alla världsspelare vinna. För att vinna VM måste du vara född i "rätt" land. En CL-semi är alltså något som jag kollar på, oavsett lag, oavsett övrig konkurrens på TVn.

Det finns några spelare jag verkligen ogillar i Chelsea:
* Drogba
* Ashley Cole
* Ballack
* Lampard (utav den enkla anledningen att han så ofta jämförs med Gerrard och jag stör mig lika mycket på det varje gång jag läser om det. De 2 spelar i olika divisioner.)

Att Chelsea sen är just Chelsea, ett lag som blev ett storlag efter att Roman lagt sig i, är enormt jobbigt. Det kunde lika gärna varit Leeds som lirade semi idag, allvarligt.

"I asked my mom, what should I be?
Should I be Chelsea? Should I be Leeds?
Waaatch your mouth my son!
And go get your fathers gun!
And shoot the Chelski scum, shoot the Chelski scum!"

******

Tyvärr tror jag inte längre att Barcelona vinner finalen. Det svider i fingrarna när jag skriver det, men ManU är enormt starka och jag kan faktiskt inte komma på något lag i världen som jag tror skulle slå ManU i en CL-final. Ett fruktansvärt äckligt grymt fantastiskt magiskt kollektiv kommer INTE att förlora i Rom. Aldrig.

******

Jag stör mig på Glenn Strömberg mer och mer efter varje match han kommenterar. Skicka tillbaks honom till SVT och låt honom kommentera landslaget, där är han kung. Claes Åkesson (Runheim) och Glenn Hysén borde få livstidskontrakt med Viasat, väck med Ola W & Glenn S.

******

Adriano är tillbaka i Brasilien och lirar nu med Flamengo, jag hoppas av hela mitt hjärta att han hittar glädjen igen.

******

Ribery är ryktenas man nu! ManU ska enligt rykten vara beredda att lägga 550 miljoner för fransosen. Det låter väldigt lite ManU över det. Köp Milito istället, så kan Inter ta Ribery.

******

Yoann Gourcoff verkar stanna i Bordeaux. Milan, ärligt talat? Samtidigt läser jag att man nu planerar att köpa loss Scheva. Herrejävlar.

******

Nu ska jag somna gott, härligt att Chelsea är borta, jävligt härligt!


Väldigt nära Scudetton!

Seger med 2-0 mot Lazio efter att Zlatan först gjort en kroppsfint och sedan tryckt in bollen och stunden senare väntat med passningen till exakt rätt tillfälle så att Muntari enkelt kan trycka in den. Sjukt av Muntari att inte passa bollen snett inåt för att "säkra" 2-0 men han gjorde ju mål så varför klaga?

Zlatans "målgest" kan man ju tycka vad man vill om, själv var jag inte helt nykter under matchen så jag trodde först att han "hyschade" Lazios fans, men så var det ju inte. Visst, Zlatan & Inter blir utbuade av sina egna efter den första halvleken då man spelade ganska dåligt, men man leder Serie A med 7 poäng. Rätt höga krav! Att fansen visslar åt Zlatan förstår jag, mitt i guldstriden (som egentligen inte finns, men ändå) så går Zlatan ut och förklarar att han vill testa en ny liga och att han är mätt i Italien.

Skulle Zlatan stanna och vinna CL med Inter så skulle han bli odödlig. Han skulle bli en legend och för evigt ihågkommen som en hjälte. Men Zlatan bryr sig inte om det, han vill vinna CL och Ballon D'or. Det som förbryllar mig är att han verkar tro att han har större chans att göra det i Real Madrid än i Inter! Real? What??

Inters egentligen enda mål är innerst inne att vinna CL, dels för att få tyst på alla kritiker som säger att Inter inte kan vinna något i Europa och dels för att det var så fruktansvärt längesedan sist (60-talet). Inters längtan efter en CL-vinst kan jämföras med Liverpools längtan efter en PL-vinst. Potentialen finns helt klart hos båda klubbarna men det räcker aldrig.

Hur som helst, jag tror att Zlatan stannar OM Moratti öppnar plånboken och värvar minst 2 klassspelare. Men, om Milito, Aquafresca och Jermaine Jenas kommer så sticker Zlatan.



Enligt Maicons agent så är han en av världens mest eftertraktade spelare, no shit Sherlock! Är man världens bästa högerback så är det klart att man är eftertraktad. Men ok, om någon klubb slänger upp 600miljoner så visst, sälj!

******

Mourinho sägs vilja ha Obafemi Martins tillbaka till Inter! Ha.Ha.Ha. Sjukt rykte, kan inte stämma. I samma veva läser jag att ManCity erbjuder Mourinho 6miljoner pund om året om han kommer - ja, men Mourinho vill nog till City, tjenare. Mourinho försvarar Zlatan efter dennes målgest och Mourinho säger att ManU INTE kommer vinna CL, utan att det laget av Chelsea och Barcelona som går vidare vinner. Mourinho, Mourinho, Mourinho.

******

Vi hade ju match med Smögens IF i fredags och vi åkte på årets 3:e raka förlust på lika många matcher. 1-2. Vi var det sämre laget men kämpade i 90 minuter och med lite av det klassiska flytet så hade vi fått med oss 1 pinne hem, men icke. Ny match på lördag, derby mot Lysekil hemma på Smögen - det kan bli en klassiker.

******

CL- semifinalerna ska avgöras. Så här slutar matcherna:

Arsenal - ManU 0-0 Scums vidare
Chelski - Barca 1-2 Barca vidare

Vem som vinner finalen är självklart. Bucklan hamnar i Spanien.

******

Förra säsongen när vi lirade i Div. 5 så hade vi Andreas Samuelsson i mål, han har nu helt plötsligt tagit över som förstemålvakt i Ljungskile SK i Superettan - stort! Förmodligen har jag bidragit till hans talang och självförtroende då jag brände det mesta under förra och förrförra säsongens skottövningar...

******

Leeds då? Jo, 3-0 hemma mot Northampton i lördags och nu väntar Millwall i semifinalen. 35.000 var på Elland Road i lördags. 35.000! Helt sjukt.

******

Tänkte nu, efter 3 timmars städning, titta på Elfsborg-Blåvitt. Hoppas på seger för de blåvita, Söder gör matchens enda på skallen?

Dags för en seger?

Henåns IF borta idag, riktigt tuff match! Henån har 2 raka segrar och de har endast släppt in 1 mål. Som tur är har jag en riktigt bra känsla idag (vilket jag i och för sig hade innan Grebbestad också) men jag tror stenhårt på att vi får med oss poäng hem till Smögen.

******

Jeff Winter verkar vara en klassiker. GIVETVIS gör spelare misstag, fler än en domare gör per match i snitt! Men det snacket är gammalt. En domares grova misstag som begås i slutet av säsongen och som gynnar laget som leder blir mer upphausat än en missad straff av en spelare i november, that's it!

******

Javier Zanetti har nu förklarat att allt nu handlar om Inters prestationer och inte Milans. Han betonar dock Milans historia och han tycker att Milan gör helt rätt i att tro på Scudetton eftersom att Milan är Milan. Grande Zanetti, alltid så underbar och härligt diplomatisk. Il Capitano.

******

1 mål när Europas 4 bästa lag möts, fan vad kul! Almunia stoppade det mesta mot ManU men ändå. Den "engelska" totalfotbollen är inget jag imponeras av. Det svider att skriva det men nu hoppas jag på en final mellan ManU och Barcelona. Givetvis SKA då Barcelona stå som segrare, Messi ska avgöra och Victor Valdes ska få visa kritikerna att han minnsan är en bra målvakt. Vilket han inte är.

******

Lazio hemma på söndag, Davide Santon verkar enligt Gazzettan få en plats i startelvan igen och det är helt rätt. Muntari är tillbaka och för Zlatans skull är det bäst att han nu presterar annars kommer den fina delen av Milano att vara efter honom.

******

Uttalanden som gör gällande att Zlatan skulle vara en överskattad spelare får mig att må dåligt. Han är den största spelaren Sverige någonsin har sett (och nej, jag tycker inte att Nordahl, Liedholm och gubbarna är större), han är Serie As störst lysande stjärna, han BÄR Italiens bästa lag på sina axlar och han är på god väg att vinna skytteligan i Italien. Zlatan är ett unikum och det lär dröja många år innan Sverige får fram en sådan spelare igen.

******

ICA nu, fixa frukost, tagga till, dricka vatten, lyssna på rätt musik och ta en liten promenad. Kom igen nu Smögen!

RSS 2.0