Derbyt - en riktig ödesmatch

Nedanstående text är hämtad från Lysekilposten.se

Bara tre spelade omgångar, men ändå får väl derbyt på lördagseftermiddagen på Havsvallen ses som något av en ödesmatch. Både hemmalaget Smögens IF och Lysekils FF är nämligen i skrämmande behov av en fullpoängare.

- Jo, det får man väl säga. Det har ju inte varit någon lysande inledning för vare sig LFF eller för oss, erkänner Smögens spelande tränare Richard Maisa när LP-sporten pratade med honom dagen före den viktiga matchen.
Lite problem med laguppställningen har Smögen också. Inte minst därför att man tvingas undvara både Christian Öster och Jonathan Gerrbo, där arbetet lägger hinder i vägen för den här målfarliga duon.

Benny från start?
Däremot är Alexander Hassellöv nu helt fri från sin skada och han spelar givetvis från start, en snabb och målfarlig herre som LFF-försvaret verkligen får se upp med.
Det är inte riktigt klart vem som tar plats bredvid Alexander Hassellöv i anfallet.
- Jag funderar på att låta Benny Ljungqvist spela från start, avslöjar smögentränaren.
Lysekils FF ställer upp med i princip samma lag som i förlustmatchen hemma mot Eds FF förra lördagen. Enda undantaget är Patrik Moberg som då tvingades utgå i andra halvlek på grund av en sträckning. På hans plats går istället Patrik Bladh in.

Noll poäng
Smögen har noll poäng efter de tre spelade omgångarna medan LFF-arna efter två oavgjorda matcher bara skrapat ihop två poäng. I allra högsta grad är de båda lagen i behov av en seger.
Lysekils FF har trots allt avslutat sina tre spelade matcher bra, men starten och första halvlekarna har definitivt inte varit bra.
För Smögen är förhållandena precis tvärt om. Man har startat matcherna bra men i slutet av andra halvlekarna har man inte riktigt orkat.

Nu måste det vända
Vad är det då som talar för att hemmalaget skall ta sina första poäng i årets seriespel?
- Jag tycker ändå att vi är på gång. Nu senast mot Henån gjorde vi en riktigt bra match men förlorade med uddamålet och nu måste det vända, slutar Richard Maisa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0