Tiderna förändras, och vi med dem.

SMÖGENS IF
______________________________

Förlust mot Vallen med 4-0. Med vinden i ryggen de första 45 kunde vi hålla 0-0 vilket verkligen fick oss att tro på en bra 2:a halvlek, tyvärr visade Vallen att man idag var det klart bättre laget. Kvällen innan en match, på morgonen innan, vid lunch, på samlingen, under uppvärmningen - jag tror ALLTID på vinst, oavsett vilka vi möter. Men i lördags kände jag inte så. Vi hade en trupp som innehöll det mesta: 
         * BÅDA våra tränare, i startelvan.
         * Folk som kvällen innan INTE trodde på en startplats, om ni hajar...
         * En sjuk mittback, som 11 gånger av 10 skulle lämnat återbud.
         * 1 avbytare som gjort 2 träningar i år (stort tack för att du ställde upp Patrik!)

Vi har massor med folk i "truppen", tyvärr tycker 70% av dem inte om att träna. Och att spela A-lagsfotboll när tillfälle ges finns inte på kartan. När vår tränare ringer SKITER dem i att svara. Däremot tycker dem att det är jäkligt kul att spela i B-laget som deltar i vad som förmodligen är Sveriges sämsta serie. Senaste matchen vanns med 14-2, enligt rapporter kunde dem ha vunnit med 35-2 - och det med ett lag där 2 spelare tränar fotboll. Det säger nog det mesta om kvaliten på motståndet. Därför har jag min åsikt klar: Lägg ner B-laget till nästa säsong. Eller ställ krav, minst 1 träning i veckan om du vill bära Smögens IFs tröja.

A- och B-lagsspelare bildar tillsammans en seniortrupp, en trupp som ska sträva efter den målsättning som tränare och styrelse satt upp inför säsongen. I år är den att hålla sig kvar i Div 4. Jag ställer mig dessa frågor:

Varför ska föreningen bedriva B-lagsverksamhet om dem som spelar där inte är med och tränar?
Vad vinner föreningen på det? Det är väl ändå A-lagets resultat som betyder mest?

B-laget är ju inte ansiktet utåt om man säger så. Ställer man kravet på tex minst 1 träning i veckan, så kanske vi tappar 6 man, men kanske blir vi 6 man fler på träningarna vilket i sin tur hjälper seniorerna att nå målsättningen för A-laget.

I dag hade vi träning, vanligtvis är det tisdag och torsdag som gäller men pga upptagen plan imorgon flyttade vi träningen till idag. När träningen är slut inleds det ett innebandypass i inomhushallen (som ligger i samma lokal som vårat omklädningsrum). Där tassar 5 man in som dagen innan vunnit en B-lagsmatch med 14-2, som hellre lirar innebandy med ett gäng kompisar än tränar med seniortruppen i fotboll. Dem skiter fullständigt i hur det går för A-laget. Nu ser det ut att gå åt helvete, tack som fan för det.


FC INTERNAZIONALE
______________________________

Finns en hel del att säga här, men det vet alla redan om. 4-0 mot Milan var ett fantastiskt resultat. Sneijder gjorde, med tanke på förutsättningarna, en fantastisk match och Maicon visade att han är världens bästa ytterback. Det ska bli riktigt kul att se hur man sköter sig mot Barcelona, nu vågar jag helt plötsligt tro på Inter i Europa, bring it on Zlatan.


LEEDS UNITED
______________________________

Femte raka segern togs i helgen och det ser oförskämt bra ut. Det verkar råda en harmoni på Thorp Arch som nog inte skådats på flera år, tack för det Simon Grayson! Och tack Jermaine Beckford för att du stannade, motvilligt eller ej. Du ser ut att ha jäkligt kul och jag hoppas du får vara med om att ta Leeds ett steg närmare finrummet. En annan grej som jag tycker är fruktansvärt kul är Ligacuplottningen! Liverpool kommer till Elland Road och tänk så mycket en seger där skulle betyda för alla fans. Jag ser det som ett tecken, ett slags förberedande inför vad som komma skall det närmsta åren. Marching On Together!

______________________________

Ni får ursäkta min ilska när det gäller Smögen, men jag tycker det är så fruktansvärt sorgligt att fotbollen sakta men säkert håller på att dö ut här ute. När jag började träna med seniorer, i Kungshamn för 6 år sedan, prioriterade man fotbollen. Man hyrde inte film med en polare och sket i sina lagkompisar som var på träningen. I dag är det så. ALLT går före fotbollen och det är tragiskt för det kommer leda till att vi inom en snar framtid har 1 A-lag i Sotenäs. För 6 år sedan fanns det 4.....

Ciao!


2 av 3

Smögens IF - IFK Åmål 2-1
Leeds - Tranmere 3-0
Inter - Bari 1-1

En fantastiskt skön seger mot Åmål hemma på Smögen. I mina ögon ett rättvist resultat och det känns jäkligt gott att det inte är kört än. Nu gick vi förbi Grebbestad men tyvärr har vi trots det inte allt i egna händer då Bohus/Dal lagen i division 3 går knackigt. TVÅ lag av Åsebro, Viken, Kungshamn måste klara sig kvar i 3:an - då åker 3 lag ur 4:an. Åker däremot två av de lagen ur 3:an så åker 4 lag ur 4:an, och i så fall befinner vi oss i en prekär situation. Den som lever får se.

Noterbart är att vi är riktigt bra varje gång Felix lirar innermitt. Hoppas han håller hela säsongen.
******

Leeds har inga som helst problem i League One, så här långt. Nu kördes Tranmere över och Beckford gjorde mål som vanligt. Det känns som att det är i år vi går upp.

******

Inter tappade alltså poäng mot Bari. Chansmässigt var det en okej match för Inters del, men det var stundtals så tempofattigt att jag höll på att somna framför tvn.

PLUS
Lució - Vilken styrka, ettrighet, säkerhet och känsla i fötterna!
Milito - Kommer bli jäkligt nyttig, det syns tydligt.

MINUS
Eto'o - Han SKA göra ´2-0 och döda matchen, fan. Kan mer!
Motta - Nonchalant. Hoppas han kan bättre än det här.

Om det är någon som tvivlat så står det i alla fall klart nu, vi MÅSTE köpa in en kreativ mittfältare. Fan, släng upp 500 mille och köp Gourcuff eller vem fan som helst. Det här håller inte. Till helgen är det derby och jag är orolig, riktigt orolig.

Viasat sänder Serie A!

Enligt aftonbladet.se ska nu även Viasat sända Serie A den kommande säsongen. Från att ha legat ner, slagen gul och blå, står vi nu upp och slår tillbaka! Äntligen kan jag säga upp Canal+ abonnemanget, i dagsläget har jag verkligen ingen anledning att ha det kvar. Eller jo, filmutbudet är bra men inte värt det.

Tack Kanal 9, tack Viasat!

******

Åmål hemma imorgon, tagga tagga tagga. Har en ond nacke, men förhoppningsvis känns det bättre imorgon då jag har smörjt, behandlat och värmt sen i morses.

Ciao!

Premiär, oh ljuva premiär

Det börjar närma sig, på lördag drar Serie A i gång med matcherna Siena - Milan (2:a) och Bologna - Fiorentina (2:a) och på söndag kväll är omgång ett färdigspelad. Inter tar emot Bari hemma på Meazzan och allt annat än seger är en jätteskräll. Bari har ett mål i år och det är att undvika nedflyttning, jag tror inte att Inter hjälper dem att nå det målet.

Det känns som att jag lever i en egen liten värld (tillsammans med Erik), men jag är fantastiskt lycklig över att Serie A drar igång nu, som jag har väntat. Kanal 9 räddar säsongen - tack! Det lär bli en hel del stream men man får inte vara för kräsen....

******

Sneijder verkar vara klar vilket är kanon. Då får vi det vi saknar, en trequartista. Dessutom har vi då helt plötsligt 2 riktigt bra frisparksskyttar (Balotelli). Förra året hade vi ingen då Zlatan sköt sönder varenda läktarstol på arenornas kortsidor runt om i Italien.

******

Vi hade träning idag, det var riktigt bra med folk och bra fart vilket bådar gott inför matchen mot Åmål på lördag. 3 poäng där är nästan ett måste. För egen del har det varit en katastrofvecka, nya skor idag och det resulterade i skoskav på bägge fötterna - AJ. I tisdags gick allt och lite till åt h-ete. Men det kan bara bli bättre...

******

Leeds har 3 raka segrar i League One, YES! Titta på den kvinnliga Leedssupportern som ramlar ner på planen. Haha.





Serie A är snart här, lovely.

Att hålla sig kvar i Division 4 Bohuslän/Dal...

...Är inte det enklaste om man är nykomling, eller i alla fall inte om man är nykomling och heter Smögens IF. Men! Ingenting är omöjligt och om det "bara" åker 3 lag i år så finns det stora möjligheter att klara sig kvar.

Men hur många poäng behöver man? Det viktiga är alltså att knipa 9:e platsen, vilket innebär att det räcker att plocka en poäng mer än det laget som hamnar 10:a (nähä?), så här många poäng har de senaste årens 10:or plockat:

2008   Ödeborg   19 poäng
2007   IFK Uddevalla   23 poäng
2006   Grundsund   20 poäng
2005
   Grundsund   20 poäng
2004   Rosseröd   24 poäng
2003   Bengtsfors   23 poäng
2002   Svane   22 poäng
2001   Valla   22 poäng
2000   Frändefors   18 poäng

Om vi då tänker att man ska ta 1 poäng mer än alla lag ovan för att klara sig så behöver man i snitt ta 22,2 poäng för att komma 4:e sist i div 4 och på så sätt klara sig kvar. Detta innebär att vi, rent statistiskt sett, behöver ta 10 poäng till då vi nu innehar 13. Då slutar vi på 23 poäng. Samtidigt får då Grebbestad (som nu har 16 poäng) inte ta mer än 6 poäng till vilket givetvis försvårar det för oss... Vi befinner oss i en svår situation och det enda rätta är nog att ta en match i taget och försöka plocka så mycket poäng som möjligt. Men samtidigt är det ju kul att spekulera!

Återstående matcher och troliga resultat där hjärna och för all del, hjärta, har sagt sittt:

Lördag 22 augusti Smögen - Åmål    115:00
Lördag 29 augusti Vallen - Smögen   X15:00
Lördag 5 september Smögen - Hogstorp   115:00
Lördag 12 september Ed - Smögen   1 15:00
Söndag 20 september Stenungsund - Smögen   X 14:00
Lördag 26 september Smögen - Håfreström   1 16:00
Söndag 4 oktober IFK Uddevalla - Smögen   1 13:00

Här plockar vi 11 poäng. Om det kan räcka? Inte vet jag, men sett till historien så bör det göra det... Mirakel har ju inträffat förr.

Förlust mot LFF

Vi förlorade lördagens derby mot Lysekil (ett för dagen väldigt fult spelande) med 2-1 trots att vi tog ledningen i den första halvleken. LFF kom in i matchen när de gjorde ett mål som inte finns, och sen petade dem in 2-1 målet i den andra halvleken (visserligen efter ett fint anfall). Vi kunde lika gärna ha vunnit med 2-1, men nu är det som det är. Jäkligt trist att vi inte kan ha fullt lag, vi har förlorat höstens 3 inledande matcher men vi har saknat massvis med folk i alla 3. Vi behöver en hel Hassellöv, en hel Felix och en Öster som inte är på rigg. Hoppas att 2/3 är tillbaka på lördag då vi möter Åmål hemma, revansch är ordet där då vi i våras förlorade med 8-2. Bitterheten kanske lyser igenom men vem kan klandra mig?

******

Cambiasso är knäskadad och blir förmodligen borta i 6 veckor, minst. Jag kan inte tänka mig ett värre scenario. Vår viktigaste spelare missar inledningen av ligan och där inkluderat derbyt mot Milan. Fan. Som tur är finns det fullgoda ersättare, men ingen Cucho. Jag har inte varit det minsta orolig inför derbyt, nu är jag det.

******

PL drog igång igår, såg ingen match då. Zappar över till Spurs-Pool då och då nu, kul match faktiskt. Hoppas Spurs håller ända ut. Om 1 vecka sitter jag och tittar på Inters premiär, fantastiskt kul och efterlängtat.

******

Avslutar med några citat signerade Erik Niva

Chelsea
"Det gör så att horder av semesterfirare passar på att kombinera sin långweekend med en tur ut till Stamford Bridge, och det gör i sin tur att arenan numera ofta ger ungefär samma intryck som British Museum. Det är guidade grupper med ryggsäckar och videokameror - och det är framförallt väldigt lång väg från den tid då ståplatsläktaren hette The Shed och det stod bilar parkerade på den ocean av plats som skiljde fansen från planen. Det var ett ruffigare Chelsea då - vilket sannerligen också hade sina negativa sidor - men framförallt var det ett helt annat Chelsea. Ingen annan klubb illustrerar utvecklingen som engelsk fotboll gått igenom sedan Premier League grundades lika tydligt."

ManU
"Vi har hemmapubliken, the prawn sandwich-brigade, på ett Old Trafford som tar in minst 10 000 utländska fotbollsturister per match, och där varje koordinerat klackförsök i praktiken dränks av arenans storlek."

Arsenal
"Det här är ju då känslig mark att trampa som Tottenham-anhängare, men jag är faktiskt helt ofärgad då jag säger att det inte finns någon lika deprimerande fotbollskulturell upplevelse i Premier League som att se Arsenal spela hemma på The Emirates. Det är tyst på andra arenor också, absolut, men ingen annanstans kommer den tystnaden kombinerad med den här konstgjorda, själlösa biografkänslan. Mot slutet var det ofta tyst på gamla Highbury också, men där räckte själva omgivningarna för att luften i alla fall skulle andas fotboll. På The Emirates känns det som att man sitter i en flygplatslounge och ser på match."

Seger mot Milan!

Efter förlusten på straffar mot Juve revanscherade sig Inter mot Milan, 1-0 blev det efter ett vackert nickmål av Balotelli på pass från Quaresma. Inter kontrollerade halvleken och det enda Milan hade var Alexandr... Nej, det hade dem inte. Gattuso verkade agera regista och det gick så där...

Vilka som var bäst idag?

+++  Balotelli
++  Stankovic
+ Quaresma

Och sämst?

- - -  Rivas
- -  Mancini
-  Materazzi (för det röda, som inte var rött)

* Milans nyförvärv Abate var helt fantastisk, vilken lirare. Öhh, NEJ!
* Balotelli vs Antonini = K.O. seger till Super-Mario.
* Jag tror fortfarande att Quaresma kan bli ett grymt tillskott i år...
* ...Det tror jag inte att Mancini blir.

******

Nu ska jag sova, derby mot Lysekils FF i morgon i Lysekil. En så kallad 6poängsmatch och vi behöver verkligen 3 poäng. Om det finns en fotbollsgud så hoppas jag att han står på Smögens sida i morgon.


Inter-Juve 6-7

Inter förlorade nyss den första matchen i TIM Trophy på straffar. 45-minutersmatchen innehöll en straff, ett rött kort, 2 mål och en idiotpassning av Rivas.

Quaresma fick matchens första läge efter 5 minuter men Buffon var med på noterna. I den 25:e slår Quaresma en misslyckad yttersida mot straffområdet, bollen studsar på en Juveback och dimper ner framför fötterna på Thiago Motta som vackert chippar in bollen förbi en liggande Buffon. 1-0! 13 minuter senare slår en Juvespelare ett inlägg från höger som går förbi alla i straffområdet men Materazzi har tydligen rivit ner en motståndare mitt framför Cesar och domaren agerar: Rött kort och straff! Cesar har dock inte problem med straffen och nu trodde i alla fall jag att segern var säkrad.

Men inte...

Mou gör ett taktiskt byte då han tar ut Quaresma och sätter in Nelson Rivas. 2 minuter senare har Rivas touchat bollen för första gången, ett hemåtspel till Cesar som jag hade gjort bättre med flipflops en sen lördagkväll. En Juvespelare (såg inte vem) tar bollen och lägger in den. Ridå.

Straffar följde, så här skötte sig de svartblå:
   Milito   MÅL!
   Balotelli   MÅL!
   Chivu   MÅL!
   Motta   MÅL!
   Samuel   MISS...
   Vieira   MÅL!
   Santon   MISS...

Balotelli var iskall som vanligt, Buffon var uppe och hämtade rostad lök till korven han just köpt!

Nu väntar ett 45 minuters derby! Kom igen nu Inter!

Det börjar närma sig...

Det har hänt en hel del i Interlägret under sommaren. Zlatan har ju som bekant lämnat Milano för Barcelona och han visade upp sig från sin sämsta sida direkt då han kysste sin nya klubbs klubbmärke gång på gång inne på Camp Nou. Zlatan är Zlatan men han var nog den siste jag trodde skulle göra en sån sak. I mina ögon är han ett fullblodsproffs ända ut i fingerspetsarna så för mig var det väldigt oväntat.

Nyförvärv:
Den brasilianske mittbacken LUCIÓ. En riktigt bra back, ska man anmärka på något så är han nästan FÖR kall ibland. Mou ville ha en spelande mittback och han fick en, bra! Betyg: 7,5/10

SAMUEL ETO'O
 kom när Zlatan gick. En fantastisk värvning då vi samtidigt fick en halv miljard svenska kronor. Eto'o lär göra 20 mål i ligan och förhoppningsvis har vi nu även en anfallare som klarar av att göra mål i CL. Betyg: 8,5/10

Eto'o lär flankeras av DIEGO MILITO på topp och förhoppningsvis lär dem känna varandra snabbt. Frågan är om Milito klarar av att producera även i ett storlag, hoppas hoppas. Betyg: 7/10

THIAGO MOTTA 
ska försöka ta en plats på Inters "köttarmittfält" och det tror jag han gör. Gärna på bekostnad av Muntari.. Motta vet även hur man vinner CL, hoppas han tog med sig vinnarmentaliteten till Italien. Betyg: 6,5/10

Utöver dessa spelare är även den brasilanske trollgubben KERLON nu i Inter och även den "nye Zlatan" ARNAUTOVIC. Vad dessa herrar kan har jag ingen aning om, men för framtiden är det helt klart intressant!

Om jag, så som truppen ser ut idag, hade fått formera truppen mot Bari nästa helg hade jag ställt upp laget på följande sätt:

Cesar
Maicon - Lucio - Cordoba - Santon
Cambiasso - Motta - Zanetti
Balotelli
Milito - Eto'o

Förhoppningsvis ansluter en trequartista innan augusti är över och då tror jag verkligen att en CL-final är ett realistiskt mål, men utan en sådan: Njae. Gourcuff ryktas det flitigt om, vilken värvning det hade varit! Deco klarar jag mig utan, han har passerat bästföre-datumet och behöver inte lämna London. Det troliga är nog ändå att Gourcuff stannar i Bordeaux, att Deco stannar i Chelsea och att Rafael Van der Vaart ansluter i stället... Snälla Mourinho, lova Gourcuff speltid och köp loss grabben, snälla.

******

I övrigt kan noteras att lillebror Milan ser overkligt svaga ut. Mycket hänger på Nesta och Ronaldinho. Gör dem en bra säsong kan det gå hela vägen, men går Nesta sönder och/eller Ronaldinho fuskar med träningen så lär man inte förbättra resultaten jämfört med förra säsongen.

Juventus däremot! Ajaj, Diego är rikigt vass. Han hade varit perfekt för oss men nu är han i stället i Juve. Juventus lär garanterat bli det största hotet i ligan och jag tror dessutom att dem blir livsfarliga i CL.

******

Leeds vann till slut premiären i League One efter 2 mål av Beckford, grymt skönt med seger direkt. Beckford gör väl en 25-30 mål i år med och då är vi i Championship snart.

******

Jag kan redan nu avslöja hur säsongen kommer att sluta:

1. Inter
2. Juve
3. Fiorentina
4. Milan
5. Napoli
6. Roma

I Champions League:
Inter - Semifinal
Juve - Final
Milan - Åttondelsfinal
Fiorentina - Ut i gruppen

******

Nu börjar jag ladda inför derbyt på lördag: Lysekils FF - Smögens IF. Vi behöver verkligen en seger men LFF lär komma taggat då dem vid en vinst kan skaka av sig oss.

RSS 2.0