Tiderna förändras, och vi med dem.

SMÖGENS IF
______________________________

Förlust mot Vallen med 4-0. Med vinden i ryggen de första 45 kunde vi hålla 0-0 vilket verkligen fick oss att tro på en bra 2:a halvlek, tyvärr visade Vallen att man idag var det klart bättre laget. Kvällen innan en match, på morgonen innan, vid lunch, på samlingen, under uppvärmningen - jag tror ALLTID på vinst, oavsett vilka vi möter. Men i lördags kände jag inte så. Vi hade en trupp som innehöll det mesta: 
         * BÅDA våra tränare, i startelvan.
         * Folk som kvällen innan INTE trodde på en startplats, om ni hajar...
         * En sjuk mittback, som 11 gånger av 10 skulle lämnat återbud.
         * 1 avbytare som gjort 2 träningar i år (stort tack för att du ställde upp Patrik!)

Vi har massor med folk i "truppen", tyvärr tycker 70% av dem inte om att träna. Och att spela A-lagsfotboll när tillfälle ges finns inte på kartan. När vår tränare ringer SKITER dem i att svara. Däremot tycker dem att det är jäkligt kul att spela i B-laget som deltar i vad som förmodligen är Sveriges sämsta serie. Senaste matchen vanns med 14-2, enligt rapporter kunde dem ha vunnit med 35-2 - och det med ett lag där 2 spelare tränar fotboll. Det säger nog det mesta om kvaliten på motståndet. Därför har jag min åsikt klar: Lägg ner B-laget till nästa säsong. Eller ställ krav, minst 1 träning i veckan om du vill bära Smögens IFs tröja.

A- och B-lagsspelare bildar tillsammans en seniortrupp, en trupp som ska sträva efter den målsättning som tränare och styrelse satt upp inför säsongen. I år är den att hålla sig kvar i Div 4. Jag ställer mig dessa frågor:

Varför ska föreningen bedriva B-lagsverksamhet om dem som spelar där inte är med och tränar?
Vad vinner föreningen på det? Det är väl ändå A-lagets resultat som betyder mest?

B-laget är ju inte ansiktet utåt om man säger så. Ställer man kravet på tex minst 1 träning i veckan, så kanske vi tappar 6 man, men kanske blir vi 6 man fler på träningarna vilket i sin tur hjälper seniorerna att nå målsättningen för A-laget.

I dag hade vi träning, vanligtvis är det tisdag och torsdag som gäller men pga upptagen plan imorgon flyttade vi träningen till idag. När träningen är slut inleds det ett innebandypass i inomhushallen (som ligger i samma lokal som vårat omklädningsrum). Där tassar 5 man in som dagen innan vunnit en B-lagsmatch med 14-2, som hellre lirar innebandy med ett gäng kompisar än tränar med seniortruppen i fotboll. Dem skiter fullständigt i hur det går för A-laget. Nu ser det ut att gå åt helvete, tack som fan för det.


FC INTERNAZIONALE
______________________________

Finns en hel del att säga här, men det vet alla redan om. 4-0 mot Milan var ett fantastiskt resultat. Sneijder gjorde, med tanke på förutsättningarna, en fantastisk match och Maicon visade att han är världens bästa ytterback. Det ska bli riktigt kul att se hur man sköter sig mot Barcelona, nu vågar jag helt plötsligt tro på Inter i Europa, bring it on Zlatan.


LEEDS UNITED
______________________________

Femte raka segern togs i helgen och det ser oförskämt bra ut. Det verkar råda en harmoni på Thorp Arch som nog inte skådats på flera år, tack för det Simon Grayson! Och tack Jermaine Beckford för att du stannade, motvilligt eller ej. Du ser ut att ha jäkligt kul och jag hoppas du får vara med om att ta Leeds ett steg närmare finrummet. En annan grej som jag tycker är fruktansvärt kul är Ligacuplottningen! Liverpool kommer till Elland Road och tänk så mycket en seger där skulle betyda för alla fans. Jag ser det som ett tecken, ett slags förberedande inför vad som komma skall det närmsta åren. Marching On Together!

______________________________

Ni får ursäkta min ilska när det gäller Smögen, men jag tycker det är så fruktansvärt sorgligt att fotbollen sakta men säkert håller på att dö ut här ute. När jag började träna med seniorer, i Kungshamn för 6 år sedan, prioriterade man fotbollen. Man hyrde inte film med en polare och sket i sina lagkompisar som var på träningen. I dag är det så. ALLT går före fotbollen och det är tragiskt för det kommer leda till att vi inom en snar framtid har 1 A-lag i Sotenäs. För 6 år sedan fanns det 4.....

Ciao!


Kommentarer
Postat av: daniel

Fan va bra skrivet !!

2009-09-01 @ 13:07:26
Postat av: Linus

Amazing

2009-09-01 @ 17:13:45
Postat av: KIF

kom till oss istället adam!!

2009-09-01 @ 21:02:42
Postat av: KIF

kom till oss istället adam!!

2009-09-01 @ 21:03:42
Postat av: Daniel M

Väl skrivet Adam. Ord och inga visor!

2009-09-01 @ 22:14:37
Postat av: G

jonatan gerrbo likes this

2009-09-01 @ 23:39:58
Postat av: Daniel

Kan vi få ett svar på inlägget från KIF Adam ??

2009-09-02 @ 21:01:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0