Offside

Jag prenumenerar på magasinet Offside och det är allt som oftast ett fantastiskt sådant. I dag damp det senaste nummret ner i brevlådan och man får bland mycket annat reda på att...:

...Bensingbolaget Norsk Hydro beslutade sig för att halvera priserna i Sverige efter att Per-Edmund Mordt missat den avgörande straffen för Blåvitt mot Barcelona i Europacupsemifinalen 1986. Detta var en slags ursäkt från norrmännens sida, magiskt! Per-Edmund kommenterar: "- Jag minns att Johnny Ekström var särskilt glad. Han var lite snål och gillade när saker var billiga."  Cyklonen snål? Där ser man...

...Att Roma är den klubb (utanför Norden) där flest svenskar spelat genom åren - 10st! Atalanta har haft 8 och Milan 6. Milan kan i och för sig komma upp i 7 om dem värvar Henke Larsson till hösten.

...Att England materialförvaltare efter deras 2-0 förlust mot Spanien i februari, gick fram till Xabi Alonso och sa: "- Vi borde inte spela mot er mer, Ni är för bra."

...Att Lars Lagerbäck under sin tid som landslagstränare har testat 153 olika spelare på 153 matcher.


Tyvärr handlar en stor del av nummret om Allsvenskan. Inte mycket Italien, knappt något.

Läser nu att Milans "managing director" Galliani är rädd att Italien nu ramlar ner på 4:e plats på Uefas lista över Europas bästa ligor. Detta skulle innebära att Italien bara får 3 platser i Champions League. Galliani kommenterar i samma sammanhang även Inters uttåg ur CL:   "- Jag kan inte förstå hur någon kan vara glad över detta! Dem som är glada är korkade!".

Det har han en väldigt stor poäng i. För 10 år sedan var Italien 1:a på listan och England 6:a (!). Det är nya tider nu tyvärr. Galliani hävdar också att nyckeln till framgång är arenorna, de måste rustas upp och byggas om! Även där har han en väldigt stor poäng, vår käre Galliani...


Kommentarer
Postat av: Erik

Men Oj. Vad händer? Adam klankar ner på milans värvningsfilosofi... Jag säger bara Pato.

Både jag och du, Adam, vet att Milan kommer vinna CL flera gånger innan Inter kommer att göra det, även med ett gäng "gubbar". Grejen är den att Milan har något som inte Inter har. Internationell vinnarmetalitet.

2009-03-13 @ 19:04:44
Postat av: Drickard

Henke till Milan vore Magigiskt - Han har klassen och åldern

2009-03-13 @ 19:11:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0