Intressant!

Den eminente fotbollsvetaren och PL-förespråkaren Jonas Dahlqvist har idag publicerat den del intressant statistik på sin blogg. Vi börjar med filmningar:

6 st spelare har blivit varnade 2 gånger eller mer i PL sedan 2007, jag klipper och klistrar från Dahlqvist!:

Wayne Rooney, Man Utd - engelsman
Tom Huddlestone, Spurs - engelsman
Ashley Young, A.Villa - engelsman
David Bentley, Blackburn/Spurs - engelsman
Liam Lawrence, Stoke - irländare, dock född i England
Cristiano Ronaldo, Man Utd - portugis

Det underbara här är ju att 5 av 6 är engelsmän. Och det i en liga där större delen offensiva stjärnor härstammar från något helt annat land. Mumma.

Vi går vidare till en jämförelse de 5 stora ligorna imellan. I PL går 74,1% av alla pass till rätt adress vilket är sämst av alla. Bäst är Italien med 78,1%. Man kan sammanfatta det på två sätt. Antingen är man helt enkelt passningssäkrare i Italien, eller så ställer det i jämförelse höga tempot till det i PL så att en och annan pass helt enkelt går åt skogen då man inte riktigt hänger med. Jag röstar på ett mellanting av de båda.

En annan intressant sak är att det i PL blir i snitt 26,8 frisparkar per match. I Italien är den siffran 36,0 och här är det ju en enorm skillnad! Den enkla förklaringen här är, enligt mig, att man i Italien får frispark mycket lättare än vad man får i PL och det är ju.... Inte bra. Skulle varit kul om man i ett par omgångar bytte domare och se om det hade blivit någon skillnad.

______________________________

Igår fick ni ett magiskt klipp då Inter mirakelvänder mot Siena, idag kör vi en låt istället. En helt magisk låt som jag gärna har i omklädningsrummet innan match. Gillar ni inte inledningen, så lova mig att hoppa fram till 1:25 in i låten, ojojoj! (En tung ljudanläggning är att föredra vid lyssningstillfället...!)




I övrigt noteras att Ronaldinho inte KAN hålla sig borta från krogen. Men vem är förvånad? Milanoderby om 2 veckor. Det SKA sluta på ett sätt, iaf om Mr Logik får producera filmen.

Kommentarer
Postat av: David

Härlig blogg Adam! Keep up the good work! Men hur många bärs hade du druckit när du skrev "då Inter mirakelvänder mot Siena". Siena med Lennart Ekdal Jr i spetsen skall ju tom Svarteborg/Dingle slå, så en vänding får ju mer ses som väntad.



Att Rooney filmar vet alla. Men genrellt är det garanterat färre filmningar i England än i Italien. Därmed inte sagt om de bestraffas med kort eller belönas med frispark.



Tempot i England genererar garanterat i fler felpass så inget konstigt där. Sedan att många toppspelare är utlänningar är ju ett faktum och den bidragande orsaken till att PL varit världens bästa liga de senaste säsongerna. No arguments there!



Cheers!

2010-01-12 @ 20:22:46
Postat av: Adam

Ligger man under med 2-1 i 89:e minuten så vågar jag nog kalla det mirakelvändning! Oavsett lag man möter i Serie A.....!

2010-01-12 @ 20:56:37
Postat av: Matai

Ska Rooney nämnas som filmare så kräver jag att

Stevie Diver också nämns!

2010-01-13 @ 09:22:01
Postat av: Matai

OO, glömde en sak.

Aquamans passningsprocent i scouser tröjan

jämfört med hans procent i Roma tycker jag

är en bra indikation på vad det handlar om!

2010-01-13 @ 09:24:10
Postat av: Erik

Ska jag se ditt skitsnack om Dinho som rädsla inför derbyt?

2010-01-13 @ 09:28:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0