Cupvinnarcuptitel på väg!!

Ja det är faktiskt sant, Leeds kan efter 36 års väntan få Cupvinnarcupbucklan från 1973. 1973 var året då Leeds förlorade FA-Cupfinalen mot Sunderland, Cupvinnarcupfinalen mot Milan och "bara" slutade på en 3:e plats i ligan.

Först lite bakgrund:

AC Milan - Leeds United 1-0
Matchen dömdes av den grekiske domaren Christos Michas som matchen igenom dömde till Milans fördel och stod för flera konstiga beslut. Han visade även ut Leeds Norman Hunter på väldigt tveksamma grunder. När matchen var slut hände något som nog aldrig kommer hända igen, Leeds sprang ärevarv och hyllades av publiken (matchen spelades i Grekland) som till stor del bestod av greker. Domaren i fråga blev efter detta granskad av det Grekiska fotbollsförbundet då dem trodde att han mottagit mutor från Italienarna. UEFA stängde av honom och han dömde aldrig en match på den nivån igen. Leeds försökte även få UEFA att ogiltigförklara finalen och begärde omspel men det avslogs då inga bevis fanns mot domaren.

Jag saxar här direkt ifrån Michael Hailes blogg:

"Richard Corbett, Ledamot av Europaparlamentet för Labour Party, driver en kampanj mot vad han anser vara regelvidrigheter i samband med Cupvinnarcupfinalen mellan Leeds och Milan 1973. Matchen slutade 1-0 till Milan efter mål av Luciano Chiarugi.

Den grekiske domaren Christos Michas var föremål för utredning då han misstänktes för att ha mottagit mutor från italienarna.

- Det råder knappast några tvivel över att Milan mutade domaren. Om det finns bevis för att matchen var riggad så bör resultatet ändras och Leeds tilldelas pokalen, säger Corbett via sin hemsida."

******

David Villa ska tydligen ha uttryckt sin beundran för Zlatan och han ska ha sagt att de två skulle kunna bli ett fantastiskt anfallspar. David Villa är en fantastisk fotbollsspelare och jag skulle bli grymt nöjd om han kom, det som förmodligen kommer att sätta käppar i hjulet är att hans prislapp ligger på 60 miljoner Euro....

******

Kapten Zanetti har i en intervju talat om att han hoppas att Zlatan vinner skytteligan. Å fan?

******

Att Marcheda skulle vara en större talang än vad Balotelli är kan vara det mest enögda och partiska jag hört på länge. Balotelli kan bli hur stor som helst, han har en magiskt känslig högerfot och en speed som de flesta spelare skulle dö för att få ha. Minuset är hans karaktär men den är bara att slipa och slipa och slipa på. Marcheda däremot slog ner som en blixt och gjorde ett fint mål, sen fick han hoppa in matchen efter och så sköt någon snubbe honom på benet och bollen gick i mål. Wow, supertalang! Verkligen! Ärligt talat.....

******

Mourinho vill tydligen ersätta Vieira med Obi Mikel. Det blir alltså en del nyförvärv till sommaren:
- Obi Mikel
- Villa
- Agüero
- Vidic

Mm, får Inter EN av dessa är jag supernöjd.

******

Vår serie (Div 4 Bohuslän/Dal) drar igång på söndag och vi har bortamatch mot Strömstad, en riktigt tuff match då vi möter ett bra lag + att vi är nykomlingar. Nu är det så att matchen spelas på gräs och vi har bara gruspass i benen (bortsett från träningslägret) och till saken hör att våran egen plan nu är jäkligt fin! Givetvis trodde vi då att vi skulle få träna morgondagens träning på gräset men icke. Styrelsen/Planskötaren hänvisar till dygnsmedeltamperaturer och påstår att om vi går på imorgon (med grusskor bör tilläggas) så kan vi förstöra planen totalt! Bullshit.

Prioritet ligger i vilket fall som helst på helt andra saker, förmodligen allra mest på en stor ungdomscup som spelas här till sommaren. Jag kan sätta mycket på att den, för många i föreningen, är viktigare än klubbens eget seniorlag.

Vi får hoppas att någon av grannklubbarna nu låter oss träna på deras plan i morgon, alla ni som spelar/spelat fotboll vet hur tungt det är när man äntligen slipper gruset och går på gräs! Multo skillnad!

******

Ska kila upp till min gode vän Rickard och se på CL nu. Han är HardCoreManUFan och vilka jag vill ska gå vidare är ingen hemlighet. Det kan bli en intressant kväll. Jag litar på HULK!

Kommentarer
Postat av: Matai

Inters enda löfte som en normal fotbollsintresserad

kan hitta i den gubbtruppen som Inter har är Santon.



Hypen kring Ballotelli är bara skapad pga Inter inte

återigen måste köpa världens bästa forward som inte

kan spela i PL.



I övrigt önskar jag lycka till i premiären och

låtsas helt enkelt inte om det där om Leeds

processande för en titel från 73.

Det blir minst pinsamt för dig så!

2009-04-15 @ 23:01:58
Postat av: Adam

Inters enda löfte är Santon om man ser med dina subjektiva ögon. Men fråga vilken annan "tyckare" som helst och svaret är ett helt annat.



Det är inte Leeds som slåss för titeln, hade det varit så så hade jag skämts. Men rätt ska va rätt.

2009-04-16 @ 06:56:09
Postat av: Matai

Wikipedia for "Hype" = Balotelli.



En liten finslipning bara, Macheda är ingen supertalang, dock redan bättre än Balotelli.

Petrucci, Rafael o Fabio däremot skulle jag beteckna som extrema talanger.

Speciellt den lille italienare borde du ha bättre

koll på! Zladam Fransini-Mörcovic.

:)

Tjing!

2009-04-16 @ 16:33:08
Postat av: V.O

gött med en objektiv tippning... helgardering på smögen hahaha! Leeds blev även rånade på Europacup titeln 75 ! Kan ses som ett ganska bra lag när motståndarnas enda chans var att muta domaren!

2009-04-17 @ 13:36:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0